Musiikkia ja filosofiaa -luentokonserttisarja: Erkki Huovinen, Sami Linna ja Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän jatkotutkinto-opiskelijat

M
Fri 13.10.2017 -
19.00 to 20.20
Estimated duration: 1 hours 20 minutes
Organizer: 
Sibelius Academy of the University of the Arts Helsinki
Filosofisia näkökulmia suomalaiseen musiikkiin.

Event description

Erkki Huovinen: Improvisaation filosofia
Sami Linna, kommentaattori
Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän jatkotutkinto-opiskelijat Visa-Pekka Oskari Mertanen, Tomi "Varre" Vartiainen, Jaakko "Jaska" Lukkarinen ja Tuure Koski.

****

Musiikkia ja filosofiaa -luentokonserttisarja käsittää viisi luentokonserttia, jotka tarkastelevat suomalaisen musiikin filosofisia ulottuvuuksia. Jokainen noin 80 minuutin mittainen luentokonsertti koostuu esitelmästä ja aiheeseen liittyvästä musiikista. Yleisöllä on mahdollisuus jäädä tilaisuuden jälkeen keskustelemaan esiintyjien kanssa.

Musiikkifilosofia on yksi tämän hetken suosituimmista musiikintutkimuksen suuntauksista Suomessa. Viime vuosina on ilmestynyt useita musiikkifilosofisia väitöskirjoja ja artikkelikokoelmia, joiden aiheet ovat ulottuneet mannermaisen filosofian problematiikasta musiikkikasvatuksen filosofiaan ja angloamerikkalaisen taidefilosofian kysymyksiin. Luentokonserttisarjan tarkoitus on tuoda musiikkifilosofiaa helsinkiläisen yleisön ulottuville ja samalla osoittaa, miten moninaisia filosofisia ulottuvuuksia suomalaiseen musiikkiin kytkeytyy. Viime vuosina runsaasti huomiota saanut suomalaisen musiikin kansallisuusproblematiikka jätetään syrjään, ja sen sijaan pyritään löytämään rohkeita ja tuoreita näkökulmia aiheeseen.

Järjestäjä: Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulu

Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.
Contact information
Annikka Konttori-Gustafsson, annikka.konttori-gustafsson(at)uniarts.fi
Organizer
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Tickets and costs

 
Type of ticket: Free admission
 
 
Cloakroom charge: 2.00 €

Additional details