Norjan kansallisoopperan orkesteri

K
Mon 16.10.2017 -
19.00 to 21.00
Estimated duration: 2 hours
Organizer: 
Fazer Konserttitoimisto
Norjan kansallisoopperan orkesteri soittaa taiteellisen johtajansa Karl-Heinz Steffensin johdolla Johannes Brahmsin ihanan viulukonserton
Order refreshments »

Event description

Norjan kansallisoopperan orkesteri sinfonisella musiikkimatkallaan! Norjan Kansallisoopperan Orkesteri on 101-henkinen ammattiorkesteri, jota pidetään yhtenä Norjan parhaista. Orkesteri esiintyy kullakin näytäntökaudella noin 160:ssa ooppera- ja balettinäytöksessä ja pitää lisäksi kolme tai neljä sinfoniakonserttia Oslon upeassa, vuonna 2008 valmistuneessa oopperatalossa. Orkesterin taiteellinen johtaja on kapellimestari Karl-Heinz Steffens, joka aloitti tehtävässään syksyllä 2016.

”Hänen nimityksensä taiteelliseksi johtajaksi on eräänlainen kulttuuripolitiikan skuuppi,” kirjoitti Klassekampen-sanomalehti Karl-Heinz Steffensin johdettua ensimmäisen konserttinsa uudessa virassaan virassaan syksyllä 2016. Samana syksynä orkesterille myönnettiin Tom Wilhelmsenin säätiön ooppera- ja balettipalkinto, jonka turvin orkesteri matkustaa lokakuussa kiertueelle Helsinkiin ja sen jälkeen Kööpenhaminaan.

Norjan kansallisoopperan orkesterin konserttiohjelmassa on Richard Straussin suurteos Ein Heldenleben ja Brahmsin viulukonsertto. Solistina on Julian Rachlin, ja konsertin johtaa Karl-Heinz Steffens.

Lyyrisiä melodioita ja suuria haasteita
Julian Rachlin on maailman huomattavimpia viulisteja, ja sen lisäksi hän tekee uraa kapellimestarina; hän on Turun Filharmonisen orkesterin päävierailija. Tässä konsertissa viulu on pääosassa: Johannes Brahmsin virtuoosinen ja pakahduttavan kaunis viulukonsertto (1878) kuuluu viuoukirjallisuuden rakastetuimpiin.

Ein Heldenleben, ”Sankarin elämä”, oli kuudes Richard Straussin säveltämistä sinfonisista runoista. Sen tärkeänä innoittajana oli Beethovenin Eroica-sinfonia.
Contact information
info@fazerartists.fi
Organizer
Fazer Konserttitoimisto
Julian Rachlin
violin
Karl-Heinz Steffens
conductor

Repertoire

Johannes Brahms
Viulukonsertto D-duuri, op. 77
Richard Strauss
A Hero's Life op. 40

Tickets and costs

 
Type of ticket: Event with admission fee
 
Basic ticket: 23.00 € - 33.00 €
Ryhmä / Group: 17.50 € - 27.00 €

Prices including handling charge

Ticket sales start  
Fri 21.04.2017 - 11.00
 
Cloakroom charge: 2.00 €
Order refreshments »

Additional details