Sat 20.10.2018 -
19.00 to 21.30

TangoNyky huippu duettoilta

Sat 20.10.2018 -
19.00 to 21.30
Hall: 
Estimated duration: 2 hours 30 minutes
Organizer: 
As2wrists Dance Company
Ticket sales start  
Fri 17.08.2018 - 09.00
Tickets:
From 25 €
Cloakroom charge: 2.00 €
Intermission: 
Yes
Order refreshments »
TangoNyky duettoilta on osa Improtango festivaalia. Duettoiltaan on kutsuttu tanssin huippuja eri genreistä.
Illassa esiintyvät Minna Tervamäki, Katja Koukkula, Jarkko Lehmus ja Elina Pirinen pareineen. He luovat oman tulkintansa Improtangosta Mikko Heleniuksen johtaman trion tahdittamana. Illassa tanssivat myös festivaalin taiteelliset johtajat Minna Tuovinen ja Martin Heslop. Ilta päättyy Improtango tuntiin, johon kaikki halukkaat voivat osallistua.

Improtango on koreografipari Minna Tuovisen ja Martin Heslopin pitkään kehittämä ja jalostama tanssikieli. Sen juuret ovat argentiinalaisen tangon peruselementeissä, jotka luovat pohjan luovalle, dynaamiselle ja monitasoiselle kommunikaatiolle. Nykytanssin vapaus ja rikkaus erilaisiin tulkintoihin ja merkityksiin ovat sen ydintekijöitä. Improtango festivaalissa yhdistyy taidetanssi sekä sosiaalinen tanssi. Sen peruslähtökohtana on tarjota huipputason taide-elämyksiä sekä matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat ilmaisia ja johon kuka tahansa voi osallistua. Se tarjoaa osallistujalle kokonaisvaltaisen tanssikokemuksen.    

Improtango festivaalin ohjelma alkaa kirjastokiertueella Taiteiden yönä 23.8 Rikhardinkadun kirjastosta. Se jatkuu syksyn ajan helsinkiläisissä ja espoolaisissa kirjastoissa . Lisätietoa kirjastokiertueesta www.as2wrists.fi

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat kokeneita koreografeja, tanssijoita, filmintekijöitä ja opettajia. He ovat luoneet yhdessä yli 60 tanssiteosta, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille ja ulkomaisille festivaaleille. Pari on saanut paljon kiitosta tangoa ja nykytanssia yhdistävistä teoksista, joita on esitetty eri puolilla Argentiinaa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Euroopassa ja Suomessa.

Mikko Helenius on valmistunut kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemiasta ja työkentelee kanttorina Helsingissä. Monikulttuurinen musiikki ja monityylinen improvisointi ovat Mikolle läheisiä. Mikko on soittanut bandoneonia 90-luvulta asti. Hän on esiintynyt ja levyttänyt tangoyhtyeissä useissa maissa sekä säveltänyt ja sovittanut tangomusiikkia. Hän saa bandoneonin puhumaan, kuiskimaan ja laulamaan kuin elävän ihmisen.

Elina Pirinen on koreografi-tanssija, rockmuusikko, pedagogi ja taiteellisen ohjelmiston suunnittelija.Työssään hän näyttämötutkii psykoaktiivista ja –dynaamista, intiimiä subjektiivista ruumista sekä kieltä ajatteluna, kokemuksena ja politiikkana. Häntä innostaa ymmärtää, läpielää ja puhua julki kuinka nämä rakentavat yhteisesti jaettuja todellisuuksia ja ajattomuutta ajassamme.Taiteellisen työn rinnalla hän toimii eläinaktiivina.

Minna Tervamäki on tanssija-koreografi, jolla on taustallaan loistokas ura Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Nykyisin Tervamäen toiminta painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyöhön koreografina. Tanssillisen kielen ytimessä on huippuunsa hiotun tekniikan avaaminen uudenlaisiin suuntiin – oli
keskustelukumppanina sitten jazz, flamenco, sirkus tai kuvataiteet. Koreografi tutkii teoksissaan baletista kumpuavaa, pehmeänä virtaavaa liikettä yhdistäen siihen voimaa, rentoutta ja ennalta- arvaamattomuutta.

Katja Koukkula on yhdessä Jussi Väänäsen kanssa tehnyt tanssia jo muutaman vuosikymmenen. Mukaan mahtuu mittavan kilpatanssiuran lisäksi laaja opetus- ja valmennuskokemus tanssiurheilun parissa, koreografioiden luomista niin kaupunginteattereille kuin yksityisille ryhmillekin ja oman taideparitanssigenren lanseeraaminen teatterin näyttämölle.

Jarkko Lehmus on toiminut ammattimaisesti tanssin ja esittävän taiteen parissa vuodesta 1995 sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on työskennellyt monialaisena tanssijana, tanssinopettajana, koreografina, ohjaajana, näyttelijänä, taiteellisena johtajana ja tuottajana. Taiteellisessa työssään Lehmus keskittyy kehollisuuteen, tilalliseen mielikuvitukseen, tunteiden fyysisyyteen ja kinesteettiseen empatiaan. Hän on kiinnostunut kokonaisvaltaisista taideteoksista, eri tanssi- ja taidemuotojen yhdistämisestä sekä taiteen ja tieteen yhteistyöstä.
Organizer contacts: 
info@as2wrists.fi
Tickets and costs
 
Type of ticket: Event with admission fee
 
Basic ticket: 25.00 €
Lapsi, opiskelija, eläkeläinen, varusmies, työtön: 17.00 €

Prices including handling charge

Cloakroom charge: 2.00 €
 
Mikko Helenius
Bandoneon
Martin Heslop
koreografi tanssija
Katja Koukkula
koreografi tanssija
Jarkko Lehmus
koreografi tanssija
Elina Pirinen
koreografi tanssija
Minna Tervamäki
koreografi tanssija
Minna Tuovinen
koreografi tanssija

See also

Black Box
The shoebox-shaped Black Box with its versatile technical equipment is suitable for amplified music and lecture purposes. The hall has 220 seats.
Other arts and events
Pop-up Heureka
Mon 08.07. 11:00
/ Main Foyer
Tickets:
Free entrance
Other arts and events
Pop-up Heureka
Fri 19.07. 15:00
/ Main Foyer
Tickets:
Free entrance
Classical
Op. 111: Tatia Kukhianidze, piano
Sun 21.07. 14:00
/ Main Foyer
Tickets:
Free entrance