Touko-Taiga 2017: Martin & Company

F
Thu 11.05.2017 - 19.00
Estimated duration: available later, details from the organizer
Organizer: 
Sibelius Academy of the University of the Arts Helsinki
Kansanmusiikki kohtaa jazzmusiikin, kun Martin Gripentrog johtaa yhtyeensä maisterikonsertissaan omien sävellystensä maailmaan.
No intermission. Please order refreshments before concert. »

Event description

"Omia taustojaan ei voi paeta, eikä tarvitsekaan. Tämä oli ohjenuoranani, kun aloin suunnitella konserttiani jo noin vuosi sitten. Jazz- ja progevaikutteilta ei siis voitu välttyä ja siinähän ei ole mitään pahaa! Konsertin kaikki kappaleet ovat omia sävellyksiäni ja sovituksiani, joista suurin osa kuullaan nyt ensimmäistä kertaa. Vaikka musiikissani kuuluvatkin monenlaiset vaikutteet, on se mielestäni silti pohjimmiltaan vahvasti kansanmusiikkia."
Martin Gripentrog on Lohjalta kotoisin oleva muusikko, säveltäjä ja pedagogi, joka viimeistelee maisteriopintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä pääinstrumenttinaan kitara. Tässä konsertissa Martinia pääsee kuulemaan ensimmäistä kertaa oman yhtyeensä johtohahmona.

Martin & Company:
Martin Gripentrog, kitara
Alina Järvelä, viulu
Juho Kivivuori, kontrabasso
Maija Pokela, kantele
Touko Ruokolainen, rummut

***

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaaminen esittäytyy 8.5.–31.5.2017 Helsingin Musiikkitalossa sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloissa järjestettävillä Touko- ja Mini-Taiga -festivaaleilla.

Kevään ja kesän vaihteessa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä järjestää yhteensä 29 konserttia, joissa kuullaan tulevien ammattilaisten osaamista koko kansanmusiikin kentän laajuudelta afrikkalaisesta rumpumusiikista kanteleen soiton perinteisiin ja teatterimusiikkiin.
Lavoille nousevat kansanmusiikin aineryhmän kandidaatti- ja maisterivaiheiden opiskelijat. He lähestyvät konserteissaan kansanmusiikkia hyvin erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista tietyssä hetkessä, minäkuvan rakentumisesta, sodasta ja rauhasta kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista. Vuosittain järjestettävät Touko- ja Mini-Taiga -festivaalit antavat mahdollisuuden kurkistaa kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttia musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Contact information
Sirpa Lahti, 040 738 4736, sirpa.lahti(at)uniarts.fi
Organizer
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Tickets and costs

 
Type of ticket: Free admission
 
 

Additional details