Virolainen musiikki soi: Marja Nuut

F
Wed 12.04.2017 - 19.30
Estimated duration: available later, details from the organizer
Organizer: 
Viro-instituutti
Kevätkauden ensimmäisellä Virolainen musiikki soi -klubilla esiintyy uuden perinnemusiikin tähti Maarja Nuut.

Event description

Virolaisen uuden perinnemusiikin tähti Maarja Nuut on viulisti ja laulaja, jonka musiikki on vangitseva sekoitus minimalismia ja kokeellisuutta, kansanlaulua ja -tarinoita. Live-luuppaus on keskeisessä roolissa Nuutin maagisissa lavaesiintymisissä.
Nuut tasapainottelee valppauden ja rentouden välimaastossa – kuin levollinen kissa, joka on minä hetkenä hyvänsä valmis valtavaan loikkaan. Kappaleidensa synnystä hän kertoo itse näin: ”Se olotila on minulle impulssi musiikin syntyyn. Haluan pitkittää läsnäoloani siinä keskittyneisyyden tilassa, jolloin katson, kuulen ja tajuan asioita eri tavalla. Vain ”nyt” on läsnä, ja ikivanhat sävelmät ovat yhtä tuoreita kuin siinä hetkessä syntyvä improvisaatio.”

Maarja Nuut on ensimmäinen virolaismuusikko, joka on soittanut tunnetun maailmanmusiikin suurtapahtuman Womexin pääohjelmistossa. Viime vuosina Maarja Nuut on nähty lavalla myös Yhdysvalloissa, Kanadassa ja monissa Euroopan maissa. Hänen toinen albuminsa Une meeles ilmestyi viime keväänä. Se sai kriitikoilta erinomaisen vastaanoton ja valittiin vuoden parhaaksi virolaiseksi etnomusiikin albumiksi.
Contact information
info@viro-instituutti.fi
Organizer
Viro-instituutti
Maarja Nuut
Laulu viulu looppaus

Tickets and costs

 
Type of ticket: Event with admission fee
 
Basic ticket: 11.00 €
Eläkeläinen, opiskelija, työtön, varusmies, ryhmät (vähint.10 hlö): 8.00 €

Prices including handling charge

Ticket sales start  
Mon 06.03.2017 - 14.30
 
Cloakroom charge: 2.00 €

Additional details

Age limit 18 years