Helsingin Musiikkitalon säätiön hyväntekeväisyystempaus 14.5.2011 Musiikkitalolla keräsi paikalle yli 1500 kaupunkilaista

Helsingin Musiikkitalon säätiö järjesti yhdessä talon päätoimijoiden Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Sibelius-Akatemian kanssa
Info

Tempauksella pyrittiin tuomaan säätiön Kaikille avoin Musiikkitalo-keräys yleisön tietoisuuteen. Tämä keräys kartuttaa varoja säätiön Mesenaatti-rahastoon, josta tuetaan myös muita kuin klassisen musiikin tapahtumia Musiikkitalossa.

 

Myyntipöydiltä löytyi palasia suomalaisesta musiikkielämän historiasta aina Okko Kamun frakista ja  orkestereiden keikkajulisteista kirjoihin ja levyihin. Kirpputorilla myytiin myös 13 kappaletta Musiikkitalon työmaa-aidasta leikattuja paloja. 

 

Tilaisuudessa myös huutokaupattiin konsertti-illallispaketti kahdelle henkilölle Musiikkitalon loppuunmyytyyn avajaiskonserttiin 2.9.2011. Konserttiliput huutokauppaan lahjoitti Musiikkitalo ja illalliskortit Musiikkitalon ravintoloitsija Restel Tapahtumaravintolat.

 

 

Lämpiöissä livemusiikkia, yleisö pääsi tutustumaan Konserttisaliin

Ovet Musiikkitaloon avautuivat riemukkaissa tunnelmissa Puhallinorkesteri Nousutahdin johdolla. Muista musiikillisista lahjoituksista tilaisuuteen vastasivat Nousutahdin lisäksi Helsingin Juniorijouset, Polyteknikkojen Kuoro, Eva & Manu, Taikahuilut, Lauluyhtye Shalla Lalla, Saara ja Kova Onni, Eriikka Maalismaa & Petri Keskitalo, Länsi-Metro-Tytöt, Philomela ja Aventur.

 

Tilaisuuden avannut Tuula Haatainen kertoi paikalle saapuneelle yleisölle, että Helsingin Musiikkitalon säätiön haaveena on tehdä Musiikkitalosta paikka, jonne kaikenlaiset kuulijat ja kaikenlainen musiikki ovat tervetulleita.

 

Yleisöllä oli myös mahdollisuus tutustua Konserttisaliin vapaaehtoista euron pääsymaksua vastaan. 

 

Kaikille avoin Musiikkitalo -keräys jatkuu verkossa

"Päivä oli ainakin meidän mielestämme kaikin puolin onnistunut"", Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta sanoo. "Pääsimme ensimmäistä kertaa  elämään yhdessä todeksi sekä yleisöjemme että mahdollisten tulevien esiintyjiemme kanssa Musiikkitalon avoimuuden periaatetta: eri musiikinlajit eri-ikäisten soittajien esittämänä olivat esillä, säätiön talkooväki, yleisö ja esiintyjät kohtasivat lämpiöissä yhdessäolon ja yhdessä tekemisen merkeissä."

 

Tämä tapahtuma ei jää säätiön viimeiseksi, vaan yleisöllä on lupa odottaa myös uusia hyväntekeväisyystapahtumia Kaikille avoin Musiikkitalo -keräyksen merkeissä. 

 

Päivän aikana saatiin kasaan lähes 4000 euroa. Kaikille avoin Musiikkitalo-keräys jatkuu verkossa

Katso myös

Musiikkitalo saa maailman suurimmat konserttisaliurut
Konserttisalin uusien urkujen suunnitelmat on julkaistu!
Naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneilla koronavirusta...
Jos osallistuit Naistenpäivän juhlakonserttiin 8.3., sinun ei tarvitse toistaiseksi tehdä mitään muuta kuin tarkkailla vointiasi 22.3. asti.
Musiikkitalo on suljettu 18.3.–13.4., suuri osa kevään konse...
Musiikkitalo on suljettu 18.3.–13.4. Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti. Konserttien ajankohtainen tilanne päivittyy alle.
Pekka Kauranen jatkaa Musiikkitalon toimitusjohtajana
Helsingin Musiikkitalo Oy:n hallitus on solminut toimitusjohtaja Pekka Kaurasen kanssa jatkosopimuksen, joka astuu voimaan elokuussa 2020