"KESKEN - VALMIS" valokuvanäyttely avattiin, tasavallan presidentti Tarja Halonen kunniavieraana

Musiikkitalon arkkitehtien Marko Kivistön ja Sofia Amberlan "KESKEN - VALMIS" valokuvanäyttely avattiin Musiikkitalon alalämpiössä 25.8.2011.
Info

Musiikkitalon avajaisjuhlallisuuksien ensimmäinen näytös koettiin tänään kun Musiikkitalon arkkitehtien Marko Kivistön ja Sofia Amberlan yhteisnäyttely "KESKEN - VALMIS" valokuvanäyttely avattiin Musiikkitalon alalämpiössä.

Tilaisuudessa oli paikalla myös tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka pääsi muun kutsuvierasyleisön kera nauttimaan valokuvanäyttelyn lisäksi Sibelius-Akatemian kuoron konserttisalissa esittämästä Finlandia-hymnistä sekä talokierroksesta arkkitehtien Marko Kivistön ja Ola Laihon johdolla.

Peittyneitä hetkiä, talon kasvutarina

Marko Kivistö ja Sofia Amberla ovat halunneet valokuvanäyttelyllä tuoda esille jo kadonneita vaiheita Musiikkitalon kasvutarinasta: pieniä yksityiskohtia, kauniita yksinkertaisuudessaan ja keskeneräisyydessään. He ovat halunneet jakaa kokemansa kaikkien nähtäville:

"Rakentamisen aikana talon ulkoinen hahmo kasvoi ohikulkijoidenkin nähtäväksi. Samanaikaisesti meillä oli mahdollisuus nähdä talon sisäpuolinen maailma ja kokea sen tunnelmaa. Katsoimme työmaaympäristöä lempeämmin ja pehmeämmin. Sen kautta löysimme vuorovaikutuksen talon kanssa, kuviin taltioidut asiat, esineet ja tilanteet itse näyttäytyivät ja ikään kuin itse halusivat päästä esiin itsenäisinä kauniina ja koskettavina pintoina.", kuvailee Sofia Amberla kuvausprosessia.

Vaikka kuvat toimivat muistumina talon kasvuajalta, toivovat taiteilijat, että yleisö voi nauttia niistä myös itsenäisinä, ympäristöstään irrotettuina taidekokemuksinakin.

"KESKEN-VALMIS"

Valokuvanäyttely Musiikkitalon alalämpiössä 1.9.2011-30.9.2011
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Katso myös

Musiikkitalo saa maailman suurimmat konserttisaliurut
Konserttisalin uusien urkujen suunnitelmat on julkaistu!
Naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneilla koronavirusta...
Jos osallistuit Naistenpäivän juhlakonserttiin 8.3., sinun ei tarvitse toistaiseksi tehdä mitään muuta kuin tarkkailla vointiasi 22.3. asti.
Musiikkitalo on suljettu 18.3.–13.4., suuri osa kevään konse...
Musiikkitalo on suljettu 18.3.–13.4. Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti. Konserttien ajankohtainen tilanne päivittyy alle.
Pekka Kauranen jatkaa Musiikkitalon toimitusjohtajana
Helsingin Musiikkitalo Oy:n hallitus on solminut toimitusjohtaja Pekka Kaurasen kanssa jatkosopimuksen, joka astuu voimaan elokuussa 2020