"KESKEN - VALMIS" valokuvanäyttely avattiin, tasavallan presidentti Tarja Halonen kunniavieraana

Musiikkitalon arkkitehtien Marko Kivistön ja Sofia Amberlan "KESKEN - VALMIS" valokuvanäyttely avattiin Musiikkitalon alalämpiössä 25.8.2011.
Info

Musiikkitalon avajaisjuhlallisuuksien ensimmäinen näytös koettiin tänään kun Musiikkitalon arkkitehtien Marko Kivistön ja Sofia Amberlan yhteisnäyttely "KESKEN - VALMIS" valokuvanäyttely avattiin Musiikkitalon alalämpiössä.

Tilaisuudessa oli paikalla myös tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka pääsi muun kutsuvierasyleisön kera nauttimaan valokuvanäyttelyn lisäksi Sibelius-Akatemian kuoron konserttisalissa esittämästä Finlandia-hymnistä sekä talokierroksesta arkkitehtien Marko Kivistön ja Ola Laihon johdolla.

Peittyneitä hetkiä, talon kasvutarina

Marko Kivistö ja Sofia Amberla ovat halunneet valokuvanäyttelyllä tuoda esille jo kadonneita vaiheita Musiikkitalon kasvutarinasta: pieniä yksityiskohtia, kauniita yksinkertaisuudessaan ja keskeneräisyydessään. He ovat halunneet jakaa kokemansa kaikkien nähtäville:

"Rakentamisen aikana talon ulkoinen hahmo kasvoi ohikulkijoidenkin nähtäväksi. Samanaikaisesti meillä oli mahdollisuus nähdä talon sisäpuolinen maailma ja kokea sen tunnelmaa. Katsoimme työmaaympäristöä lempeämmin ja pehmeämmin. Sen kautta löysimme vuorovaikutuksen talon kanssa, kuviin taltioidut asiat, esineet ja tilanteet itse näyttäytyivät ja ikään kuin itse halusivat päästä esiin itsenäisinä kauniina ja koskettavina pintoina.", kuvailee Sofia Amberla kuvausprosessia.

Vaikka kuvat toimivat muistumina talon kasvuajalta, toivovat taiteilijat, että yleisö voi nauttia niistä myös itsenäisinä, ympäristöstään irrotettuina taidekokemuksinakin.

"KESKEN-VALMIS"

Valokuvanäyttely Musiikkitalon alalämpiössä 1.9.2011-30.9.2011
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Katso myös

Esitysteknikko, tule meille töihin!
Etsimme tiimiimme esitystekniikan moniottelijoita. Haku päättyy pe 30.8.2019 klo 12.00. Avoimia paikkoja on kaksi.
Tiedote 1.4.2019: Musiikkitalon edustalle Helsingin korkein...
Musiikkitalon edustalla oleva Laulupuut -veistos muutetaan suihkulähteeksi. Suihkulähde on toiminnassa EU:n puheenjohtajakauden avajaisiin 8.7. mennessä.
Helsingin Musiikkitalon urkujen rakentajaksi on valittu itäv...
Musiikkitalon säätiön hallitus on valinnut urkujen rakentajaksi itävaltalaisen Rieger Orgelbaun.
Helsingin Musiikkitalon säätiön avustushaku 2019 on alkanut...
Helsingin Musiikkitalon säätiön avustukset on tarkoitettu musiikkikulttuurin edistämiseen erityisesti Musiikkitalossa. Hakuaika on 1.3. - 31.3.2019.