Koululaiset Musiikkitalossa

Konserttisalin lava on Suomen suurin rumpu – Musiikkitalo toivottaa koulut ja koululaiset tervetulleeksi kierroksille ja konserttiin!

Esittelykierroksilla

Opettaja, mikset lähtisi ryhmäsi kanssa esittelykierrokselle Musiikkitaloon? Oppaan kanssa ryhmäsi pääsee tutustumaan Konserttisaliin, jonka lava resonoi kuin valtava rumpu -  ja myös istuimet kuin ihmisen keho! Samalla tulevat tutuiksi Musiikkitalon toiminta, arkkitehtuuri ja talon päätoimijat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. 

Kierros kestää n. 45 minuuttia ja Musiikkitalo tarjoaa kierrokset koululuokille sekä keskiasteen opiskelijaryhmille veloituksetta. Yhteen ryhmään mahtuu korkeintaan 50 henkilöä, ja mukana tulee olla ainakin yksi ryhmänvalvoja.

Järjestämme koululaiskierroksia talon varaustilanteen mukaan. Varauksen voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen: koulut(a)musiikkitalo.fi. 

Konserteissa ja kenraaliharjoituksissa

Yksi konsertti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Sinfoniaorkestereiden kenraaliharjoitukset ja konsertit sekä Sibelius-Akatemian matineat ovat upea mahdollisuus koululais- ja opiskelijaryhmille tutustua orkesterien toimintaan ja mitä moninaisimpiin musiikin lajeihin.

Helsingin kaupunginorkesteri tarjoaa liput kenraaliharjoituksiin koululais- ja opiskelijaryhmille maksutta, ja myös Radion sinfoniaorkesterilta voi tiedustella ilmaisia lippuja kenraaliharjoituksiin. 
Sibelius-Akatemian vapaapääsyllisissä matineoissa voi kuulla eri musiikinlajeja kirkkomusiikista kansanmusiikkiin ja jazziin. Osa matineoista on nuorisokoulutuksen järjestämiä: niissä esiintyjät ovat nuoria muusikkoja, jotka ovat itsekin vielä koululaisia. 

Lisäksi Musiikkitalossa järjestetään sekä päiväs- että ilta-aikaan erilaisia koulu- ja päiväkoti-ikäisille suunnattuja konsertteja, joista osaan on vapaa pääsy. Erityisen runsaasti lapsille suunnattua ohjelmaa löytyy huhtikuisten Musiikkitalon lastenviikkojen aikaan. Tiedot näistä konserteista ilmoittautumiskäytäntöineen löytyvät parhaiten Tapahtumakalenteri-sivultamme.

Myös muihin kuin erityisesti lapsille suunnattuihin konsertteihin on saatavana edullisia koululais- ja opiskelijalippuja.

HKO:n kenraaliharjoitukset

Jos haluat tuoda oppilaasi kuuntelemaan Helsingin kaupunginorkesterin avointa kenraaliharjoitusta, ilmoita ryhmäsi viimeistään viikkoa ennen kenraaliharjoitusta osoitteeseen: helsinki.philharmonic(a)hel.fi. Kenraaliharjoitusten päivämäärät löydät joko HKO:n tai Musiikkitalon tapahtumakalenterista. Kenraaliharjoitukset alkavat klo 10.00 Konserttisalissa. 

 

RSO:n konsertit JA KENRAALIHARJOITUKSET

Radion sinfoniaorkesterin konsertteihin voi lunastaa koululaislippuja hintaan 5€/lippu, opettajat pääsevät ilmaiseksi. Varaa liput Musiikkitalon ryhmämyynnistä ma - pe klo 10 - 14 puhelinnumerosta 020 707 0426 (pvm) tai sähköpostitse ryhmat(a)musiikkitalo.fi tai rso.liput(a)yle.fi. 

RSO:n kenraaliharjoituksiin ryhmät voivat tiedustella lippuja osoitteesta rso.liput(a)yle.fi. Lisätietoa avoimista kenraaliharjoituksista: SILTA-yleisötyö

 

Sibelius-Akatemian matineat

Sibelius-Akatemia järjestää lukukauden aikana suuren kirjon matineoita, joihin on vapaa pääsy. Matineoiden ajankohdat löydät joko Sibelius-Akatemian tai Musiikkitalon tapahtumakalenterista – tavallisesti ne sijoittuvat klo 12–16 välille. Varsinaista ennakkoilmoittautumista matineoihin ei ole, mutta osallistumisesta on kuitenkin hyvä kertoa kyseisen matinean järjestäjälle ennakkoon. Järjestäjän yhteystiedot löytyvät kunkin tapahtuman tiedoista.  

 

Muut konsertit

Erityisesti lapsille suunnatut konsertit löytyvät parhaiten Tapahtumakalenteri-sivulta. Ilmoittautumiskäytännöt voivat vaihdella, tarkemmat tiedot löytyvät kunkin tapahtuman sivulta.

Koululais- ja opiskelijalippuja muihin konsertteihin on saatavissa Lippupalvelusta. Musiikkitalon lipunmyynnistä voit lunastaa liput Musiikkitalon tapahtumiin ilman palvelumaksua.