Kuvausluvat

Kaupallisiin kuvauksiin Musiikkitalossa ja talon tontilla tarvitaan aina kuvauslupa. Konserttien kuvaaminen tai taltiointi ei ole sallittua.

Ei-kaupalliset kuvaukset

Musiikkitalon julkisissa tiloissa saa kuvata ilman erillistä kuvauslupaa omaan käyttöön (yksityishenkilöt) tai journalistisissa tarkoituksissa Musiikkitalon aukioloaikojen puitteissa siten, että kuvaukset eivät häiritse talon muuta toimintaa tai kävijöitä.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että asiakkaiden tai henkilökunnan kulkua ei saa estää eikä tilaan saa rakentaa studio-olosuhteita. Mahdollisten mukana tuotavien valaisinten tai muiden kuvausvälineiden tulee olla akkukäyttöisiä. (Sähköjohtoja ei saa vetää kompastumisvaaran takia.)

Kuvauksia voi tehdä Musiikkitalon aukioloaikojen puitteissa ja niiden tulee loppua viimeistään kaksi tuntia ennen illan konserttien alkua.

Kuvauksista pyydetään ilmoittamaan etukäteen sähköpostilla Musiikkitalon viestintään: viestinta(at)musiikkitalo.fi

Kaupalliset kuvaukset

Kaupallisiin kuvauksiin Musiikkitalon julkisissa tiloissa tai tontilla tarvitaan aina kirjallinen kuvauslupa Musiikkitalon viestintäpäälliköltä.

Kuvausluvan saaminen edellyttää 300 euron lahjoitusta Helsingin Musiikkitalon säätiölle. Mahdolliset tilavuokrat ja henkilöstökulut veloitetaan erikseen voimassa olevan hinnaston mukaisesti.  
Muutoin kaupallisia kuvauksia koskevat samat rajoitteet kuin ei-kaupallisiakin kuvauksia ellei asiasta ole toisin sovittu.

Salit

Konserttisaliin ei pääasiallisesti kuvauslupia myönnetä, elleivät kuvaukset liity Musiikkitalon toimintaan. Konserttisalin kuvauksista on aina sovittava hyvissä ajoin etukäteen Musiikkitalon viestintäpäällikön kanssa. Konserttisalin käytöstä laskutetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Kaupallisten kuvausten järjestäminen Black Box-, Camerata-, Organo- ja Sonore-saleissa kuuluu tilavuokrauksen piiriin. Salien käytöstä laskutetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Tiloja vuokrataan salien varaustilanteen sen salliessa. Yhteydenotot: tilavaraukset(at)musiikkitalo.fi
 

Sibelius-Akatemian tilat

Kaupallisten kuvausten järjestäminen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opetustiloissa kuuluu tilavuokrauksen piiriin. Yhteydenotot: tilavaraukset(at)musiikkitalo.fi

Konsertit

Konserttien valokuvaaminen tai muu taltiointi on kielletty.

Mikäli konsertissa halutaan valokuvata, tulee siitä aina sopia konserttijärjestäjän kanssa erikseen. Musiikkitalo ei myönnä kuvauslupia konsertteihin konserttijärjestäjien puolesta.