Kuoron perustaja Tapani Länsiö ei jatka uudelle viisivuotiskaudelle
Kuoron perustaja Tapani Länsiö ei jatka uudelle viisivuotiskaudelle

Musiikkitalon Kuoron taiteellinen johtaja vaihtuu tammikuussa 2017. Perustaja ja nykyinen taiteellinen johtaja Tapani Länsiö ei jatka seuraavalle viisivuotiskaudelle. 

”Kuoron perustaminen on ollut juuri niin palkitsevaa ja antoisaa kuin vaikeaa, moniulotteista ja yllätyksellistäkin”, Länsiö sanoo. Hänen mielestään nyt vakaina aikoina on hyvä hetki siirtyä eteenpäin ja lähteä uuden johtajan viitoittamalle tielle. 

”Toivon yhä ymmärrystä sille, kuinka pitkäjänteistä ja aikaa kysyvää sitoutumista tällaisen korkeatasoisen kuoron kehittäminen vaatii”, Länsiö jatkaa. Länsiö on johtanut kuoroa sen perustamisesta lähtien, syksystä 2011 ja luonut siitä yleisön arvostaman ja vakiintuneen osan Musiikkitalon tarjontaa.

Uuden johtajan etsintä aloitettu 

”Kuoro jatkaa nyt siirtymävaiheen suunnittelua, ja uuden taiteellisen johtajan etsintä on aloitettu” toteaa kuoron puheenjohtaja Pekka Pokela. Tavoitteena on, että uusi johtaja saadaan valituksi loka-marraskuuhun mennessä. Pokela kiittää Länsiötä hänen voimakkaasta panostuksestaan kuoron rakentamisessa.

”Hän on tehnyt valtavan työn kuoron toiminnan käynnistämiseksi ja kehittämiseksi kovien odotusten tasolle. 

Kiitämme Tapania tästä suurenmoisesta työstä!” Pokela sanoo.

Kuoro jatkaa korkeatasoisella ohjelmistolla

Kuoron tulevaa ohjelmistoa ovat mm. Haydnin Vuodenajat yhdessä Radion sinfoniaorkesterin kanssa syyskuussa, ja Beethovenin 9. sinfonia yhdessä Helsingin kaupunginorkesterin kanssa ennen joulua. Kuoro julkaisi huhtikuun lopussa levyn yhdessä Helsingin kaupunginorkesterin kanssa, jossa kantalevytettiin Einojuhani Rautavaaran kantaatti ”Balada”.

Musiikkitalon Kuoro on runsaan 90 laulajan korkeatasoinen sinfoniakuoro, joka tekee tiivistä yhteistyötä Musiikkitalon kaikkien päätoimijoiden, Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa. 

Lisätietoja antaa:

Musiikkitalon Kuoron hallituksen puheenjohtaja Pekka Pokela p. 040 544 1582

Katso myös

Syksyn varotoimet Musiikkitalossa
Lämpimästi tervetuloa Musiikkitaloon syksyllä 2020! Tutustuthan turvaohjeistukseen ennen konserttiin saapumista.
Santtu-Matias Rouvali tuo Lontoon Philharmonia-orkesterin Ta...
Santtu-Matias Rouvali tuo Lontoon Philharmonia-orkesterin Suomen vierailulle Tampere-taloon ja Musiikkitaloon syyskuussa 2021.
Helsingin Musiikkitalon säätiön avustushaku 2020
Helsingin Musiikkitalon säätiön avustukset on tarkoitettu musiikkikulttuurin edistämiseen erityisesti Musiikkitalossa. Hakuaika on 1.5. - 31.5.2020.
Musiikkitalo saa maailman suurimmat konserttisaliurut
Konserttisalin uusien urkujen suunnitelmat on julkaistu!