Sibelius150 ja satoja muita musiikillisia tarinoita

Vuonna 2015 juhlistamme suomalaista säveltäjämestaria, Jean Sibeliusta. Tapahtumakalenterista juhlavuoden tapahtumat löytyvät avainsanalla Sibelius150.

Info

Jean Sibelius on kansainvälisesti tunnetuin ja soitetuin säveltäjämme. Vuonna 2015 juhlitaan kansallisäveltäjämme syntymän 150-vuotisjuhlaa niin Suomessa kuin maailmallakin.

Musiikkitalo päätoimijoineen on vahvasti juhlavuoden humussa mukana ohjelmistollaan.

Helsingin kaupunginorkesteri esittää kaikki Sibeliuksen sinfoniat ylikapellimestarinsa John Storgårdsin johdolla. Lisäksi HKO julkaisee blogissaan mielenkiintoisia historiallisia materiaaleja orkesterin yhteiseltä taipaleelta säveltäjämestarin kanssa. HKO on nimittäin kantaesittänyt viulukonserton ja kaikki Sibeliuksen sinfoniat seitsemättä lukuun ottamatta itsensä säveltäjän johtamana.

Radion sinfoniaorkesteri tuo Sibeliuksen jokaiseen kotiin Yle Teeman Sibeliuksen sinfonioita esittelevällä sarjalla. Sarjassa on seitsemän osaa ja se alkaa syksyllä 2015.  Luonnollisesti Sibeliuksen teoksia kuullaan myös konserteissa niin kevät- kuin syyskaudellakin.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia haluaa tarjota juhlavuoteen toisenlaisen näkökulman ja tuo esille Sibeliuksen harvemmin kuultua tuotantoa ja esittelee säveltäjän - ja entisen opiskelijansa - oman ajan musiikillista ympäristöä laajemmin.  

Myös Musiikkitalon lastenviikoilla huhtikussa Sibeliuksen musiikki on vahvasti mukana. Kesällä niin turisteja kuin kaupunkilaisiakin hemmotellaan päivittäisellä Sibelius Finland Experience –konserttisarjalla, jossa Sibeliuksen rakastetuimpia teoksia kuvittavat upeat kuvat Suomen luonnosta.

Avainsana Sibelius150

Musiikkitalon tapahtumakalenterista löydät juhlavuoteen liittyvät tapahtumat helposti ruksittamalla avainsanan Sibelius150 ja painamalla ”hae”-nappulaa.  Saat juhlavuoteen liittyvät sisällöt ja tapahtumat myös esille klikkaamalla tapahtumasta tai artikkelista löytyvää #Sibelius150 avainsanaa.