TIEDOTE 10.2.2016 Helsingin Musiikkitalon toimitusjohtaja vaihtuu

Musiikkitalon toimitusjohtaja Katja Leppäkoski jättää tehtävänsä 12.2.2016 mennessä.
info

Musiikkitalon toimitusjohtaja Katja Leppäkoski jättää toimitusjohtajan tehtävät helmikuun 12. päivään mennessä. Toimitusjohtaja jättää tehtävänsä yhteisymmärryksessä hallituksen kanssa.

Musiikkitalon uudeksi määräaikaiseksi toimitusjohtajaksi on kutsuttu Pekka Kauranen, joka on aiemmin toiminut Suomen Kansallisoopperan hallintojohtajana ja viimeksi Keravan kaupungin kehitysjohtajana. Kauranen aloittaa vuoden kestävän kautensa toimitusjohtajana 15.2.2016.

Vuoden 2016 aikana Musiikkitalon omistajat Helsingin kaupunki, Yleisradio ja Taideyliopisto selvittävät yhdessä keinoja Musiikkitalon toiminnan tehostamiseksi, talouden vahvistamiseksi pitkällä tähtäimellä sekä rakenteiden uudistamiseksi.

”Taloutta on tarkoitus vahvistaa lisäämällä myyntiä ulkopuolisille Musiikkitalon käyttäjille sekä muilla rahoituslähteillä. Lisäksi selvitämme omistajien kesken vaihtoehtoja organisoida Musiikkitalon palvelutoiminta parhaalla mahdollisella tavalla”, toteaa Musiikkitalon hallituksen puheenjohtaja Veikko Kunnas.

Musiikkitalon toimitusjohtajan keskeinen tehtävä on valmistella uudistukset yhdessä omistajien kanssa vuoden 2016 aikana. Pekka Kaurasella on erittäin vahva tausta talouden ja rakenteen uudelleenorganisoinnissa Oopperan hallintojohtajana sekä liike-elämän kansainvälisissä johtotehtävissä.

”Kiitän Katja Leppäkoskea hänen panoksestaan Musiikkitalon kehittämiseksi. Musiikkitalo on täyttänyt hyvin ja jopa erinomaisesti sille asetettuja odotuksia. Talouden ja hallinnon rakenteen uudistaminen vaatii nyt kuitenkin uudenlaista osaamista toimitusjohtajalta”, Kunnas summaa. 

”Musiikkitalon henkilökunta on vahva ja hioutunut ammattilaisten tiimi, johon voi luottaa ja joka tekee työtä suurella sydämellä. Tämä mahdollistaa konserttielämykset illasta toiseen. On ollut ilo rakentaa ja johtaa tätä tiimiä osana Musiikkitalon kokonaisuutta”, toteaa Leppäkoski.

Muutos ei vaikuta yleisölle tarjottaviin palveluihin.  Musiikkitalossa järjestetään vuodessa noin 1000 konserttia ja erilaista tapahtumaa. Helsingin Musiikkitalo Oy on Helsingin kaupungin, Yleisradion ja Taideyliopiston omistama yhtiö, jonka tuottaa talon pääkäyttäjien eli Helsingin kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tarvitsemat yhteiset palvelut sekä vuokraa edelleen tiloja ja salivuoroja. Palveluyhtiö ei tuota itsenäisesti konsertteja tai ohjelmaa. Talossa järjestettävien konserttien tuottajina toimivat päätoimijat, ulkopuoliset ohjelmatoimistot ja -tuottajat sekä festivaaliorganisaatiot.

 

Lisätietoja:

Helsingin Musiikkitalon hallituksen pj. Veikko Kunnas, p. 040 334 1204
Musiikkitalon toimitusjohtaja (15.2. alkaen) Pekka Kauranen, p. 045 665 0000

 

Katso myös

Musiikkitalon Kuoron johtaja vaihtuu
Kuoron perustaja Tapani Länsiö ei jatka uudelle viisivuotiskaudelle
Huhtikuu tuo mukanaan Musiikkitalon lastenviikot!
Kevätperinteeksi jo muodostuneita Musiikkitalon lastenviikkoja vietetään 6.4.-23.4.2016. Musiikkitalon lastenviikkojen konsertit sopivat koko perheelle.
TIEDOTE 19.2.2016 Musiikkitalon palveluyhtiölle haetaan uutt...
Apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen johtaman työryhmän selvitystystyön on tarkoitus valmistua 31.5.2016 mennessä.
Musiikkitalon päätoimijat käynnistävät orkesteriakatemian...
Yhteistyö orkesterisoittajien, kapellimestarien ja säveltäjien koulutuksessa tiivistyy