Aleksei Zaitsev, piano

P
Ti 15.08.2017 -
14.00 - 14.45
Arvioitu kesto: 45 minuuttia
Järjestäjä: 
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Sibelius-Akatemian opiskelijat esittävät Musiikkitalossa läpi kesän pop up -konsertteja. Tänään vuorossa Aleksei Zaitsev!

Tapahtuman kuvaus

Aleksei Zaitsev (s. 1995) aloitti musiikkiopintonsa Keski-Karjalan musiikkiopistossa Tatjana Ylitalon opetuksessa ja jatkoi myöhemmin Irina Zahharenkovan oppilaana Kuopiossa. Vuodesta 2011 Aleksei on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Hui-Ying Liu-Tawaststjernan johdolla. Lisäoppia Aleksei on saanut prof. Erik T. Tawaststjernan, Akiko Ebin, Ralf Gothónin, Antti Siiralan ja Olli Mustosen mestarikursseilta.

Aleksei on osallistunut menestyksekkäästi useisiin kansallisiin sekä kansainvälisiin pianokilpailuihin: Kuopion pianokilpailu (2. sija, 2011), Jyväskylän Ilmari Hannikainen –pianokilpailu (semifinalisti 2014), New Yorkin 7. kansainvälinen pianokilpailu (finalisti 2014) ja Helmi Vesa -pianokilpailu (2015), jossa hänelle myönnettiin tunnustuspalkinnon. Aleksei on esiintynyt niin orkesterin solistina, kamarimuusikkona kuin myös omin konsertein Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Belgiassa, Ranskassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Suomessa Zaitsev on esiintynyt muun muassa Lempäälä Soi – festivaalilla, Joutsenon Taidekesän mestarikursseilla sekä Mäntän musiikkijuhlilla vuonna 2014. Aleksei on soittanut Joensuun kaupunginorkesterin solistina Arturo Alvaradon johdolla ja Maxim Vengerovin johtaman Musica Mundi -festivaaliorkesterin solistina Belgiassa.

Muusikon polullaan Zaitsevia ovat tukeneet Outokummun kaupungin kulttuuritoimi, Sibelius- Akatemian tukisäätiö sekä Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan maakuntarahasto.


Kesäiltapäivinä Musiikkitalossa nautitaan elävästä musiikista, kun Sibelius-Akatemian opiskelijat esittävät pop up -konsertteja.

Konserteissa on monipuolisesti eri musiikkityylejä edustettuna; kesän aikana kuullaan muun muassa klassista musiikkia, kansanmusiikkia, jazzia ja popmusiikkia. Suurin osa konserteista järjestetään kahvilassa, jossa voit nauttia esimerkiksi virvokkeita tai pikkusuolaista samalla kun kuuntelet musiikkia.

Kaikkiin kesän pop up -konsertteihin on vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!
Yhteystiedot
Tuottaja: Sanni Virta, Sibelius-Akatemian opiskelija
Järjestäjä
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Aleksei Zaitsevin
piano

Liput ja maksut

 
Lipputyyppi: Vapaa pääsy
 
 
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton

Lisätiedot