Daniel Barenboim - pianoresitaali

K
Su 17.04.2016 -
18.00 - 20.00
Arvioitu kesto: 2 tuntia
Järjestäjä: 
Royal Music Finland
Klassisen musiikin elävän legendan pianoresitaali oman instrumentin kera.
Tilaa tarjoilut.

Tapahtuman kuvaus

DANIEL BARENBOIM HELSINKIIN 17.4.2016

Yksi maailman tunnetuimmista klassisista muusikoista, Daniel Barenboim, saapuu esiintymään Suomeen 17.4.2016, jolloin hänellä on pianoresitaali Helsingin Musiikkitalossa. Hän tulkitsee tuolloin Beethovenin, Schubertin, Chopinin ja Lisztin piano-ohjelmistoa. Mukanaan hän tuo oman, hänelle vartavasten rakennetun flyygelinsä, Barenboim-Maene Concert Grandin, jonka hänelle on rakentanut belgialainen Chris Maene Steinway & Sonsin tuella. Konsertin tuottaa Royal Music Finland.

Argentiinaissyntyinen Barenboim on yksi aikamme tunnetuimmista kapellimestareista, joka on tunnettu ja arvostettu myös pianistina. Hän vieraili Suomessa viimeksi Helsingin Juhlaviikoilla syyskuussa 2014, jolloin hän johti maineikasta Berlin Staatskapelle -sinfoniaorkesteria. Hän vaikuttui tuolloin Musiikkitalon akustiikasta ja palaakin nyt Helsinkiin konsertoimaan soolokonsertissaan.

Barenboim on voittanut urallaan mm. 7 Grammy-palkintoa ja saanut arvokkaat valtiolliset kunniapalkinnot Britannialta (honorary Knight Commander of the Order of the British Empire), Ranskalta (Légion d’honneur, Commander sekä Grand Officier), Saksalta (Grosses Bundesverdienstkreutz sekä Willy Brandt Award) sekä Espanjasta (Prince of Asturias Concord Award). Hän on sekä filosofian että musiikin tohtori. Juutalaiseen perheeseen syntynyt Barenboim on intohimoinen ihmisoikeuksien puolustaja ja ainoa henkilö maailmassa, jolla on sekä Israelin että Palestiinan hallinnon myöntämät passit.

Daniel Barenboim tunnetaan kantaaottavista teoistaan ihmisoikeuksien puolesta. Hän on kuljettanut yhteistyössä YK:n kanssa kokonaisen orkesterin soittamaan Gazassa sadoille lapsille ja avustustyöntekijöille. Hän on myös vastustanut israelilaisten pannaa Wagnerin musiikille sanomalla, että jos Valkyrioiden Ratsastus soi lehdistötilaisuudessa kännykän soittoäänenä, se voidaan hyvin soittaa myös konserttisalissa. Israelin joukkoja Barenboim on viihdyttänyt Persianlahden sodassa, vaikka joutui johtamaan kaasunaamareihin puettua orkesteria ja käyttämään itsekin kaasunaamaria.

Daniel Barenboim on taiteellinen johtaja Milanon maineikkaassa La Scala -oopperassa, Berliinin valtionoopperassa sekä Staatskapelle Berliinissä. Aiemmin hän on toiminut mm. Chicagon Sinfoniaorkesterin ja Orchestre de Paris’n taiteellisena johtajana. Hänet tunnetaan myös East-West Divan Orchestra -nimisestä sinfoniaorkesteristaan, joka kutsuu lupaavia arabi- ja juutalaisnuoria Berliiniin soittamaan yhdessä ja tutustumaan toisiinsa. Barenboim on levyttänyt säännöllisesti vuodesta 1954 lähtien sekä pianistina että kapellimestarina, vieraillut useilla merkittävillä festivaaleilla sekä johtanut useita merkittäviä sinfoniaorkestereita eri puolilla maailmaa.

HUOM: tässä konsertissa myös lavan 'takaosan' permantokatsomot D, F, G, H ja J ovat paraatipaikalla artistiin nähden niin kuuluvuuden kuin näkyvyyden suhteen.
Yhteystiedot
Antti Jäänvirta
Järjestäjä
Royal Music Finland
Daniel Barenboim
Flyygeli

Ohjelma

Ludwig van Beethoven
32 variaatiota omasta teemasta c-molli WoO. 80
Franz Schubert
Sonaatti c-molli, D-958
Frédéric Chopin
Balladi g-molli
Franz Liszt
Funérailles
Franz Liszt
Mefisto-valssi nro 1

Liput ja maksut

 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 99.00 € - 109.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Lipunmyynti alkaa  
Ma 14.12.2015 - 09.00
 
Naulakkomaksu: 2.00 €
Tilaa tarjoilut.