Kaiken maailman klassikoita!

FiBO: Ach so! – Barokkimusiikkia Saksasta

K
Ti 20.02.2018 -
13.00 - 14.00
Arvioitu kesto: 1 tuntia
Järjestäjä: 
Suomalainen barokkiorkesteri
Tenori Juho Punkeri ja FiBO Players -kokoonpano johdattavat kuulijan myöhäisbarokin aikakauteen J. S. Bachin, Händelin ja Telemannin teosten myötä.
Ei väliaikaa. Tilaa tarjoilut ennen konserttia.

Tapahtuman kuvaus

Samanikäisten saksalaissäveltäjien Johann Sebastian Bachin ja Georg Friedrich Händelin urapolut olivat hyvin erilaiset: Bach vietti koko elämänsä suppealla maantieteellisellä alueella, kun taas Hallessa syntynyt Händel siirtyi Italian kautta Englantiin. Georg Philipp Telemann, Bachin läheinen ystävä, oli heitä vain pari vuotta vanhempi. Kaikilla kolmella oli taito yhdistellä eurooppalaisten sävellystyylien parhaita puolia.

Konsertti avaa ikkunan myöhäisbarokin aikakauteen, jolloin suurimuotoinen musiikki – ooppera, oratorio ja orkesteriteokset – kehittyi kohisten. Toisaalta pienimuotoista musiikkia tarvittiin yhä lisää vaurastuvan porvariston olohuoneisiin.

Nyt esille pääsee Telemannin konsertto nokkahuilulle ja traversolle, Bachin orkesterisarja numero kaksi ja Händelin teoksia englanninkielisistä aarioista intiimiin kamarimusiikkiin.

Konsertti on osa Avantin, UMOn ja FiBOn yhteistä AUF-sarjaa, jonka teemana on keväällä 2018 "Kaiken maailman klassikoita". Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita päiväkonsertteihin tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin. Mistä konsertista löytyy eniten klassikoita? Tule ja totea itse; sarjalippu kolmeen konserttiin maksaa vain 13 euroa!
Yhteystiedot
toimisto@fibo.fi
Järjestäjä
Suomalainen barokkiorkesteri
Juho Punkeri
tenori
Hanna Haapamäki
nokkahuilu
Pauliina Fred
traverso
FiBO Players
orkesteri

Liput ja maksut

 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
kaikki liput: 6.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Lipunmyynti alkaa  
Ke 29.11.2017 - 09.00
 

Lisätiedot