Ti 20.02.2018 -
13.00 - 14.00

FiBO: Ach so! – Barokkimusiikkia Saksasta

Ti 20.02.2018 -
13.00 - 14.00
Arvioitu kesto: 1 tuntia
Järjestäjä: 
Suomalainen barokkiorkesteri
Lipunmyynti alkaa  
Ke 29.11.2017 - 09.00
Liput:
Alk. 6 €
Naulakkomaksu: 2.00 €
Väliaika: 
Ei
Ei väliaikaa. Tilaa tarjoilut ennen konserttia.
Tenori Juho Punkeri ja FiBO Players -kokoonpano johdattavat kuulijan myöhäisbarokin aikakauteen J. S. Bachin, Händelin ja Telemannin teosten myötä.

Samanikäisten saksalaissäveltäjien Johann Sebastian Bachin ja Georg Friedrich Händelin urapolut olivat hyvin erilaiset: Bach vietti koko elämänsä suppealla maantieteellisellä alueella, kun taas Hallessa syntynyt Händel siirtyi Italian kautta Englantiin. Georg Philipp Telemann, Bachin läheinen ystävä, oli heitä vain pari vuotta vanhempi. Kaikilla kolmella oli taito yhdistellä eurooppalaisten sävellystyylien parhaita puolia.


Konsertti avaa ikkunan myöhäisbarokin aikakauteen, jolloin suurimuotoinen musiikki – ooppera, oratorio ja orkesteriteokset – kehittyi kohisten. Toisaalta pienimuotoista musiikkia tarvittiin yhä lisää vaurastuvan porvariston olohuoneisiin.


Nyt esille pääsee Telemannin konsertto nokkahuilulle ja traversolle, Bachin orkesterisarja numero kaksi ja Händelin teoksia englanninkielisistä aarioista intiimiin kamarimusiikkiin.


Konsertti on osa Avantin, UMOn ja FiBOn yhteistä AUF-sarjaa, jonka teemana on keväällä 2018 "Kaiken maailman klassikoita". Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita päiväkonsertteihin tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin. Mistä konsertista löytyy eniten klassikoita? Tule ja totea itse; sarjalippu kolmeen konserttiin maksaa vain 13 euroa!


Järjestäjän yhteystiedot: 
toimisto@fibo.fi
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
kaikki liput: 6.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu: 2.00 €
 
Juho Punkeri
tenori
Hanna Haapamäki
nokkahuilu
Pauliina Fred
traverso
FiBO Players
orkesteri

Katso myös

Harjoitussali Paavo
Harjoitussali Paavo on kopio Musiikkitalon Konserttisalin lavasta. Se mahdollistaa kahden orkesterin samanaikaisen työskentelyn Musiikkitalossa.
Klassinen
Cellofest.fi: Piatti, sellomusiikin Paganini!
Su 03.02. 19:00
/ Organo
Liput:
Alk. 17.5 €
Nykymusiikki
Voice and Cello – Paola Livorsin kolmas jatkotutkintokonsert...
Ke 24.04. 19:00
/ Black Box
Klassinen
RSO Kamarimusiikkikonsertti 9 / Mostly Mozart
Su 12.05. 15:00
/ Harjoitussali Paavo
Liput:
Alk. 11 €