Grigori Sokolov, piano

K
To 14.06.2018 -
19.00 - 21.30
Arvioitu kesto: 2 tuntia 30 minuuttia
Järjestäjä: 
Fazer Konserttitoimisto
Pianotaiteilija Grigori Sokolovin sooloresitaali
Osta liputTilaa tarjoilut.

Tapahtuman kuvaus

Venäläisen pianotaiteen suuren tradition jatkaja, aikamme juhlituimpiin pianotaiteilijoihin kuuluva Grigori Sokolov konsertoi Helsingin Musiikkitalossa 14.6.2018!

Sokolovilla on lämmin suhde suomalaisyleisöön. Vuoden 1967 Tšaikovski-kipailun voittoa seuranneen ensivierailun jälkeen hän on konsertoinut lukemattomia kertoja maassamme. Nykyisin Sokolov vierailee Suomessa kerran vuodessa tai harvemmin.

Hänen kesäresitaaleistaan Helsingin Musiikkitalossa on muodostumassa pianomusiikin ystävien odottama kesäklassikko. Tämän vuoden resitaalin ohjelmassa on Haydnin sonaatteja ja Schubertin impromptuja. Konsertin järjestää Fazer Konserttitoimisto Oy, joka edustanut Grigori Sokolovia Suomessa jo 51 vuotta.

Konserttisoittimen merkitys

Grigori Sokolov on suuri personallisuus, jonka tinkimättömyys näkyy hänen soittonsa sekä tulkinnallisessa että teknisessä täydellisyydessä. Sokolov tunnetaan myös siitä, että hän tutkii instrumenttinsa läpikotaisin. Hän tuntee kaikkien soittamiensa pianojen mekaniikan ja luonteen. Sokolovilla saattaakin olla laajin ja koko maan kattava asiantuntemus Suomessa käytettävissä olevista konserttiflyygeleistä. Ennen kutakin konserttia hän valitsee soittimensa tarkoin ja muistaa myös ne, jotka eivät välttämättä ole Helsingissä tai edes Suomessa.

Grigori Sokolov on kansainvälisesti kysytyimpiä ja arvostetuimpia pianotaiteilijoita. Hän konsertoi säännöllisesti maailman tärkeimmissä konserttitaloissa, yhtä poikkeusta lukuunottamatta: hän ei vieraile Britanniassa. Selitys piilee hänen periaatteelisuudessaan. Hän perui vierailunsa Lontoossa vuonna 2009, koska uudet viisumimääräykset olisivat edellyttäneet kaikilta EU:n ulkopuolelta tulevilta sormenjälkien ottamista jokaisen viisumianomuksen yhteydessä. Harvoin julkisuudessa puhuva Sokolov ilmoitti kantanaan, että tällaisessa menettelyssä on kuultavissa Neuvostoliiton aikaisia alistamisen kaikuja. Hän ei ole päätöstään pyörtänyt.
Yhteystiedot
info@fazerartists.fi
Järjestäjä
Fazer Konserttitoimisto
Grigori Sokolov
piano

Ohjelma

Joseph Haydn
Pianosonaatti nro 32 g-molli
Joseph Haydn
Pianosonaatti nro 47 h-molli
Joseph Haydn
Pianosonaatti nro 49 cis-molli
Franz Schubert
Neljä impromptua op. post. 142 D.935

Liput ja maksut

 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 43.50 € - 84.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Lipunmyynti alkaa  
Ti 16.01.2018 - 12.00
 
Naulakkomaksu: 2.00 €
Osta liputTilaa tarjoilut.

Lisätiedot