La 14.09.2019 -
15.00 - 16.45

Kaikkien aikojen musiikkia - kolme orkesteria yhdessä

La 14.09.2019 -
15.00 - 16.45
Arvioitu kesto: 1 tuntia 45 minuuttia
Järjestäjä: 
Suomalainen barokkiorkesteri
Lipunmyynti alkaa  
Su 14.04.2019 - 09.00
Liput:
Alk. 18 €
Naulakkomaksu: 2.00 €
Väliaika: 
Kyllä
Tilaa tarjoilut
Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) ja sopraano Helena Juntunen esittävät Vivaldia, Ellingtonia ja John Adamsia.
Kolme huippuorkesteria – Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) – yhdistävät voimansa ainutlaatuisessa yhteiskonsertissa sopraano Helena Juntusen kanssa. Konsertissa on tarjolla herkullinen kattaus kunkin orkesterin parasta antia ja ilta huipentuu moneen taipuvien muusikoiden yhteisnumeroon John Adamsin musiikin ja Buster Keaton -videoinstallaation parissa. Tällaista menoa et ole ennen kokenut! Konsertti on osa AUF-yhteistyötä, jota Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri ovat tehneet syksystä 2017.

Avanti! (ital. Eteenpäin!) on suomalainen kamariorkesteri, jonka perustivat Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste ja Olli Pohjola vuonna 1983. Orkesterin kokoonpano vaihtelee jousikvartetin ja sinfoniaorkesterin välillä tilanteesta riippuen; lähtökohtana on itse musiikki eikä orkesterin kokoonpano.
avantimusic.fi

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 50 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazz-tähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. umohelsinki.fi

30-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2019 viettävä Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) tunnetaan taidokkaista esityksistään, rohkeista ja innovatiivisista työskentelytavoistaan ja luovasta ohjelmistosuunnittelustaan. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti. FiBO soittaa myös barokkiorkesterille sävellettyä uutta musiikkia ja on kantaesittänyt useita tilaamiaan teoksia.
fibo.fi
Järjestäjän yhteystiedot: 
lippu@fibo.fi
Ohjelma
Franco Donatoni
Concertino nro 2
Antonio Vivaldi
Alkusoitto oopperasta Dorilla in Tempe
Antonio Vivaldi
Sposa son disprezzata
Unsuk Chin
Puzzles and Games (sopraanolle ja kamariyhtyeelle)
Duke Ellington
Such sweet thunder
Jimmy Van Heusen
Polka Dots and Moonbeams
Harold Arlen
Stormy Weather
John Adams
Fearful Symmetries
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 18.00 € - 42.00 €
Alennusryhmät: 11.50 € - 27.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu: 2.00 €
 
Avanti!
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Suomalainen barokkiorkesteri
Helena Juntunen
sopraano
Kirmo Lintinen
johtaja
René Bosc
johtaja

Katso myös

Konserttisali
Viinitarhamainen Konserttisali sijaitsee Musiikkitalon ytimessä. Salissa on 1704 paikkaa. Sen akustiikka on suunniteltu erityisesti orkesterimusiikille.
Klassinen
HKO Fantastinen sinfonia & Lélio
To 27.02. 19:00
/ Konserttisali
Liput:
Alk. 11.5 €
Osta liput
Nykymusiikki
Soikoon! - Sävellysopiskelijoiden uusia kuoroteoksia
Ma 16.03. 19:00
/ Camerata
Liput:
Alk. 18 €
Osta liput
Klassinen
HKO Spalding & Chase
To 26.03. 19:00
/ Konserttisali
Liput:
Alk. 11.5 €
Osta liput