Pe 10.04.2015 -
16.30 - 18.00

Kuule, minä sävellän! – nuorten sävellyskonsertti

Pe 10.04.2015 -
16.30 - 18.00
Arvioitu kesto: 1 tuntia 30 minuuttia
Järjestäjä: 
Musiikkitalo
Liput:
Vapaa pääsy
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
Väliaika: 
No servings (ie. seminars)
Nuoret säveltävät jälleen ammattilaisten johdolla. Sävellyskonsertin innoittajina ovat tällä kertaa Sibelius, luonto ja valokuva.

Kuule, minä sävellän! -hankkeessa lapset ja nuoret säveltävät ammattisäveltäjien johdolla ammattimuusikoista kootulle orkesterille.


Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi tämän kevään sävellystyöpajojen inspiraation lähteinä ovat säveltäjämestari itse, luonto ja valokuva.

Työpajassa sävelletään teoksia jousikvintetille, kanteleelle ja sarvelle.


Mukana on kolmetoista iältään 13 - 16 -vuotiasta nuorta pääkaupunkiseudun kouluista. Heitä ohjaavat mm. säveltäjät Minna Leinonen ja Riikka Talvitie. Valokuvausta opiskellaan Suomen Valokuvataiteen museon työpajaohjaaja Tuukka Kankaan johdolla.

Sävellyskonsertin orkesteri koostuu Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Kansallisoopperan orkesterin muusikoista, ja kantaesitykset johtaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla opiskeleva Kara Koskinen.


Konsertissa kantaesitetään nuorten sävellykset kamariorkesterille sovitettuna. Tule kuuntelemaan taatusti uunituoreinta musiikkia, mitä maassamme on juuri nyt tarjolla!


Konsertin yleisölle avoin kenraaliharjoitus Alalämpiössä 10.4.2015 klo 12.30-14.00


KUULE, MINÄ SÄVELLÄN!

Kuule, minä sävellän! -projektin keskeinen ajatus on toteuttaa nuoren säveltäjän musiikillinen visio sellaisenaan. Ohjaajat auttavat nuoria ainoastaan sävellysteknisissä asioissa. Sävellykset kirjoitetaan nuoteiksi orkesterimuusikoita varten. Lapset ja nuoret tutustuvat eri instrumentteihin ammattimuusikkojen johdolla ja musiikin eri elementteihin leikin ja musiikillisen keksimisen avulla.


Valokuvallista työskentelyä ohjaa nuorten oma kiinnostus. Valokuvatyöpajoissa mietitään, mitkä kuvat kiinnostavat meitä ja miksi. Pajoissa keskustellaan myös nuorten kuvaamista kuvista ja käytetään Suomen valokuvataiteen museon kokoelmakuvia sävellysten innoittajina.


Kuule, minä sävellän! -hanke on Helsingin kaupunginorkesterin, Musiikkitalon, Radion sinfoniaorkesterin, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Suomen Kansallisoopperan ja New Yorkin filharmonisen orkesterin vuonna 2011 käynnistynyt yhteistyöprojekti, johon on tähän mennessä osallistunut 93 lasta ja nuorta. Keväällä 2015 mukana yhteistyössä on myös Suomen Valokuvataiteen museo.


Järjestäjän yhteystiedot: 
juha.ahonen(a)musiikkitalo.fi
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Vapaa pääsy
 
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
 
Kara Koskinen

Katso myös

Alalämpiö
Alalämpiö toimii Musiikkitalon pienempien salien väliaikatarjoilutilana. Alalämpiössä on silloin tällöin myös vaihtuvia näyttelyjä.
KUULE! - yleisötyö
Musiikkitalon KUULE! -yleisötyö tarjoaa uusia näkökulmia musiikkiin. Osallistuminen ja heittäytyminen johtavat oppimiseen, elämyksiin ja luovuuteen.
Nykymusiikki
Hyvät, pahat ja tarpeettomat – Seitsemän kuolemansyntiä
Ti 03.09. 19:00
/ Sonore
Liput:
Vapaa pääsy
Klassinen
Lauluja uudesta maailmasta
La 24.08. 12:00
/ Alalämpiö
Liput:
Vapaa pääsy