To 15.08.2019 -
14.00 - 14.45

Oskari Lehtonen, lyömäsoittimet

To 15.08.2019 -
14.00 - 14.45
Arvioitu kesto: 45 minuuttia
Järjestäjä: 
Sanni Virta ja Siban opiskelijat
Liput:
Vapaa pääsy
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
Väliaika: 
No servings (ie. seminars)
Vapaa pääsy
Sibelius-Akatemian opiskelijat esittävät Musiikkitalossa läpi kesän ilmaiskonsertteja. Tänään vuorossa Oskari Lehtonen!
Oskari Lehtosen soolotuotannossa pohjoismainen kansanmusiikki ja koneet kohtaavat. Elektronisilla lyömäsoittimilla toteutettu musiikki liikkuu luontevasti kahden maailman välillä, ja vaikutteita kuullaan runolaulusta polskaan ja minimalismista gabber-teknoon. Musiikkia on luonnehdittu äärimmäisen meditatiiviseksi, ja toisaalta erittäin svengaavaksi ja tanssittavaksi.

Oskari Lehtonen on helsinkiläinen rumpali ja lyömäsoittaja, jonka soittoa on kuultu jo vuosien ajan monissa eri yhteyksissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Tällä hetkellä hän soittaa mm. yhtyeissä Okra Playground ja Viitasen Piia. Yksi hänen erityisistä mielenkiinnon kohteistaan on pohjoismainen kansanmusiikki, ja erityisesti kansanmusiikin melodiikan ilmentäminen lyömäsoittimilla. Yhtyesoiton lisäksi Lehtonen toimii mm. teatterimuusikkona ja soitonopettajana.

“Haluaisin erityisesti nostaa esiin Oskari Lehtosen, rumpujen ja perkussioiden kuninkaan. Hän loihtii svengaavia tunnelmia perkussioillaan, ja hänen rumpujen soittonsa on kaikessa jämäkkyydessään ja herkkyydessään äärimmäisen nautittavaa, lähes melodista.”
- Tove Djupsjöbacka / Huvudstadsbladet 30.3.2016

Lisätietoja: www.oskarilehtonen.com

Kesäiltapäivinä Musiikkitalossa nautitaan elävästä musiikista, kun Sibelius-Akatemian opiskelijat esittävät makupaloja eri musiikkityyleistä. Kesän aikana kuullaan muun muassa klassista musiikkia, kansanmusiikkia, jazzia ja popmusiikkia – kaikkea, mitä Musiikkitalossa soi!

Konsertit järjestetään kahvilassa, jossa voit nauttia esimerkiksi pullakahvit tai salaattilounaan musiikkielämyksen yhteydessä. Kaikkiin kesäkonserttisarjan tapahtumiin on vapaa pääsy.
Järjestäjän yhteystiedot: 
Tuottaja: Sanni Virta, sannisinikka.virta@gmail.com
Ohjelma
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Vapaa pääsy
 
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
 
Oskari Lehtonen
lyömäsoittimet ja laulu

Katso myös

Päälämpiö
Päälämpiöstä aukeavat näkymät Kansalaistorille ja Finlandia-puistoon. Kahvila palvelee Päälämpiössä ja sieltä on kulku Konserttisalin permantokatsomoon.
Kansanmusiikki ja maailmanmusiikki
Yxi kaunis papillinen polska
Pe 27.09. 19:00
/ Camerata
Liput:
Alk. 18 €
Osta liput
Jazz
DIG. The Future: Signe & VENUS feat. Samora Pinderhughes...
Pe 04.10. 19:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 34 €
Osta liput
Klassinen
HKO Muusikkotapaaminen
Ke 25.09. 18:00
/ Päälämpiö
Liput:
Alk. 11.5 €
Osta liput