To 15.06.2017 -
18.00 - 20.30

Suomi 100 Maailmalla-konsertti

To 15.06.2017 -
18.00 - 20.30
Arvioitu kesto: 2 tuntia 30 minuuttia
Järjestäjä: 
Suomi-Seura ry
Lipunmyynti alkaa  
Pe 30.12.2016 - 09.00
Liput:
Alk. 35 €
Naulakkomaksu: 2.00 €
Väliaika: 
Kyllä
Tilaa tarjoilut
Konsertti tarjoaa monipuolisen musiikillisen kattauksen ulkosuomalaista osaamista, kun lavalle nousevat suomalaistaustaiset muusikot ympäri maailmaa.

Ainutlaatuisessa ja elämyksellisessä konsertissa esiintyvät laulajalegenda Eino Grön (USA/Suomi), viulisti Marielle Iivonen ja hanuristi Tony Iivonen (Ruotsi), jazzpianisti Karri Luhtala (Italia), sopraano Maria Männistö (USA), huilutaiteilija Ulla Suokko (Peru), Uusikuu-yhtye (Iso-Britannia, Saksa) ja Justice in Motion-tanssiteatteri (Iso-Britannia). Illan juontaa toimittaja-juontaja Ella Kanninen (Suomi/ Italia). Ohjelmistossa on suomalaista ja argentiinalaista tangoa, huilumusiikkia, jazzia, klassista musiikkia ja ikivihreitä klassikoita. Suomi 100 Maailmalla -konsertti juhlistaa Suomi-Seuran 90. toimintavuotta. Konsertti kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan.


Laulajalegenda EINO GRÖN on yksi rakastetuimmista suomalaisista viihdetaiteilijoista. Yli 50-vuotiaan menestyksekkään musiikkiuransa aikana Eino Grönin ohjelmisto on muotoutunut monipuoliseksi ja laajaksi suomalaisten tuntoja kuvaavista tangoista jazziin ja hengellisiin lauluihin. Eino Gröniä säestää romanialaissyntyinen jazzpianisti MARIAN PETRESCU.


Sibelius-Akatemiassa opiskelevat kolmannen polven ruotsinsuomalaissisarukset MARIELLE (viulu) ja TONY IIVONEN (harmonikka) ovat esiintyneet monilla konserttilavoilla niin kotimaassaan kuin ulkomailla. Klassisen musiikin ohella DUO IIVOSEN repertuaariin kuuluu monia muita tyylilajeja ja erityisen lähellä molempien sydäntä on argentiinalainen tango.


Kansainvälistä mainetta saavuttanut amerikansuomalainen sopraano MARIA MÄNNISTÖ liikkuu luontevasti hyvin erilaisten musiikkityylien välillä. Paul de Barros (Seattle Times) kuvaa Männistön ääntä yhdeksi koskettavimmista ja kauneimmista, jonka hän on vuosiin kuullut. Konsertissa Maria Männistö esittää osia sopraanolle luodusta HÄMÄRÄ-monodraamasta, jonka tutkii kielen merkitystä yksilön identiteetin rakentumisessa. Sen on ohjannut BENJAMIN MOSSE, Richard Schechnerin East Coast Artists -teatteriryhmän taiteellinen johtajana.


Jazzpianisti KARRI LUHTALA tuo musiikkiinsa skandinaavisia mausteita unohtamatta amerikkalaista jazzperinnettä. Karri on säveltänyt omaa musiikkia sekä varioinut versioita tunnetuista suomalaisista kansansävelmistä.


Huilutaiteilija ULLA SUOKKO tuo teoksensa ILMATAR, TUULEN TYTÄR kantaesitykseen Musiikkitaloon. Ullan äänittämät kondorikotkan siipi- ja luuhuilut, saamirumpu, kivet, vesi, tuuli ja hengitys avaavat soivan tilan ja luovat pohjan huilusoololle, äänelle ja liikkeelle.


Laulaja LAURA RYHÄSEN johtama britannialaissaksalainen UUSIKUU-yhtye on yksi suomalaisen tangon tunnetuimmista ulkokansalaislähettiläistä.


Uusikuu:


Laura Ryhänen, laulu

Mikko Kuisma, viulu ja laulu

Norbert Bremes, harmonikka

Christoph Neuhaus, kitara

Jari Matti Riiheläinen, kontrabasso


JUSTICE IN MOTION on Ison-Britannian Oxfordista kotoisin oleva fyysinen teatteriryhmä, joka esittää hurmaavia, ajatuksia herättäviä performansseja. Musiikkitalossa Justice in Motionin ja Uusikuu esittävät osia yhteistuotannostaan KAIHO, joka esittelee ulkosuomalaisten naisten elämää ja kokemuksia eri vuosikymmeninä.


Justice in Motion:


Anja Meinhardt, koreografia ja tanssi

Roosa Leimu-Brown, koreografia ja tanssi


Konsertin juontaa toimittaja-juontaja ELLA KANNINEN. Hän on jakanut elämänsä Suomen ja Italian kesken jo lähes 15 vuotta. Kotipaikka on nykyisin pieni kylä Toscanassa, mutta työt tuovat hänet Suomeen usein.


Järjestäjän yhteystiedot: 
info@suomi-seura.fi
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 35.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu: 2.00 €
 
Eino Grön
laulu
Marielle Iivonen
viulu
Tony Iivonen
haitari
Karri Luhtala
piano
Maria Männistö
sopraano
Ulla Suokko
huilu
Uusikuu-yhtye
Justice in Motion- tanssiteatteri
Ella Kanninen
juontaja
Benjamin Mosse
ohjaaja

Katso myös

Konserttisali
Viinitarhamainen Konserttisali sijaitsee Musiikkitalon ytimessä. Salissa on 1704 paikkaa. Sen akustiikka on suunniteltu erityisesti orkesterimusiikille.
Viihdemusiikki
Jari Sillanpää 25v juhlakonsertti
Su 25.04. 15:00
/ Konserttisali
Liput:
Alk. 53 €
Osta liput
Viihdemusiikki
Legendaarinen vappukonsertti
Pe 30.04. 19:00
/ Konserttisali
Liput:
Alk. 60 €
Osta liput
Viihdemusiikki
Muistojen bulevardi
Su 14.03. 15:00
/ Konserttisali
Liput:
Alk. 46 €
Osta liput