To 21.02.2019 -
11.00 - 11.30

Talvijamit: Faso Kan

To 21.02.2019 -
11.00 - 11.30
Arvioitu kesto: 30 minuuttia
Järjestäjä: 
Musiikkitalo
Liput:
Vapaa pääsy
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
Väliaika: 
No servings (ie. seminars)
Lapsille
Vapaa pääsy
Hiihtolomaviikolla Musiikkitalossa järjestetään Talvijamit, joihin ovat tervetulleita niin lapset kuin lomalaiset! Vapaa pääsy.
Missä sinun juuresi ovat? Mitä olet oppinut isovanhemmiltasi? Miltä maailma näyttää sinun jälkeesi?

Faso Kan ammentaa uudessa ohjelmassaan elementtejä Länsi-Afrikan rikkaasta musiikki- ja tarinankerrontaperinteestä. Griotit eli tarinankertojat jakavat kertomuksissaan esi-isien viisauden, sillä tarinat ovat periytyneet griottisuvuissa jo kymmenien sukupolvien ajan. Konsertin keskiössä on yleisön osallistaminen, tanssin, laulun ja musiikin keinoin. Yleisö kutsutaan mukaan innostavalla ja avoimella otteella, joka on omiaan tuomaan eri kulttuurit yhteen.

Yhtyettä johtaa burkinafasolainen, kotimaassaan palkittu balafonmestari Issa Dembele. Lyömäsoittaja Ossi Raippalinna on opiskellut perinteistä griottimusiikkia ja soitinrakennusta mm. Senegalissa, Burkina Fasossa ja Malissa. Huippumuusikko, griotti Issiaka Dembele on tunnettu monilahjakkuus oman perinnemusiikkinsa saralla.

Konsertti on toteutettu yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa.

--
Talvijamien päiväkonsertit tuovat musiikin iloa koululaisten ja muiden lomalaisten talvipäiviin! Aamupäivän konserteissa Alalämpiön valtaavat koko perheen suosikit Lyyli ja Tyyne, Faso Kan ja Sitku.

Iltapäivän keikoilla Päälämpiössä Sibelius-Akatemian opiskelijat ja alumnit soittavat musiikkia meiltä ja muualta ja tutustuttava kuulijat niin tuttuihin kuin harvinaisempiin soittimiin soitinesittelyissä. Pienissä työpajoissa voi oppia vaikkapa beatboxausta tai yläsävellaulua!

Konsertit kestävät noin 30–45 minuuttia. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Hiihtolomaviikon lounailla on huomioitu talossa vierailevat lapsiperheet. Arkisin klo 11-15 Ravintolassa on tarjolla maukasta ruokaa lihapullista lasagneen, päivästä riippuen. Lounaan hinta on 9 €, 4-10-vuotiaille 4,50 € ja alle 4-vuotiaat ruokailevat ilmaiseksi aikuisen lounaan yhteydessä.
Järjestäjän yhteystiedot: 
viestinta@musiikkitalo.fi
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Vapaa pääsy
Lipputilanne  
Free
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
 
Issa Dembele
balafon, laulu, djembe, dundun, tanssi
Ossi Raippalinna
dundun, djembe, puhuva rumpu, laulu, tanssi, juonto
Issiaka Dembele
balafon, laulu, kalebassi, djembe, tanssi

Katso myös

Alalämpiö
Alalämpiö toimii Musiikkitalon pienempien salien väliaikatarjoilutilana. Alalämpiössä on silloin tällöin myös vaihtuvia näyttelyjä.
Kansanmusiikki ja maailmanmusiikki
Zäpämmät-duo
Pe 16.08. 14:00
/ Päälämpiö
Liput:
Vapaa pääsy
Pop ja rock
Radio Helsingin kesälive: The Hearing + DJ Henri Pulkkinen
To 08.08. 17:00
/ Terassiravintola
Liput:
Vapaa pääsy
Muut taiteet ja tilaisuudet
Feel Helsinki: Invisible Forces
La 08.06. 10:00
/ Alalämpiö
Liput:
Vapaa pääsy