Ti 19.02.2019 - 14.00

Talvijamit: Hanna Ryynänen

Ti 19.02.2019 - 14.00
Arvioitu kesto: tulossa, lisätietoja järjestäjältä.
Järjestäjä: 
Sanni Virta ja Siban opiskelijat
Liput:
Vapaa pääsy
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
Väliaika: 
No servings (ie. seminars)
Lapsille
Vapaa pääsy
Hiihtolomaviikolla Musiikkitalossa järjestetään Talvijamit lomalaisille! Konsertteja löytyy jokaiselle viikonpäivälle, ja kaikkiin on vapaa pääsy.
Hanna Ryynänen on Espoosta kotoisin oleva, sittemmin tamperelaistunut kanteleensoiton opettaja sekä kansanmuusikko. Sooloprojektissaan Ryynänen keskittyy tutkimaan rikassävyistä Saarijärven kanteletta, jota krapsitaan soimaan puista tikkua käyttäen. Taiteilijana Ryynänen on erityisen kiinnostunut arkaaisesta kansanmusiikkiperinteestä, josta hän on saanut paljon inspiraatiota myös säveltäjän työhönsä. Uusien soittotekniikoiden kokeileminen ja kehittäminen sekä kanteleen moninaisten äänenvärien tutkiminen on hyvin lähellä Ryynäsen sydäntä. Kaikki tämä kietoutuu yhteen, kun Ryynänen matkaa soolokonserteissaan vanhoille 1800- luvun Karjalan kantelemaille ja takaisin nykypäivään Saarijärven kanteleen lumoavan soinnin siivittämänä.

Musiikkitalon konsertissa myös kuulijat pääsevät soittamaan ja luomaan musiikkia yhdessä taiteilijan kanssa. Jos sinulla on kotona kantele, voit ottaa sen mukaasi konserttiin! Konserttipaikalla on valmiiksi kymmenen viisikielistä kanteletta.

--
Talvijamien päiväkonsertit tuovat musiikin iloa koululaisten ja muiden lomalaisten talvipäiviin! Aamupäivän konserteissa Alalämpiön valtaavat koko perheen suosikit Lyyli ja Tyyne, Faso Kan ja Sitku.

Iltapäivän keikoilla Päälämpiössä Sibelius-Akatemian opiskelijat ja alumnit soittavat musiikkia meiltä ja muualta ja tutustuttava kuulijat niin tuttuihin kuin harvinaisempiin soittimiin soitinesittelyissä. Pienissä työpajoissa voi oppia vaikkapa beatboxausta tai yläsävellaulua!

Konsertit kestävät noin 30–45 minuuttia. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Hiihtolomaviikon lounailla on huomioitu talossa vierailevat lapsiperheet. Arkisin klo 11-15 Ravintolassa on tarjolla maukasta ruokaa lihapullista lasagneen, päivästä riippuen. Lounaan hinta on 9 €, 4-10-vuotiaille 4,50 € ja alle 4-vuotiaat ruokailevat ilmaiseksi aikuisen lounaan yhteydessä.
Järjestäjän yhteystiedot: 
sannisinikka.virta@gmail.com
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Vapaa pääsy
Lipputilanne  
Free
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
 
Hanna Ryynänen
Saarijärven kantele

Katso myös

Päälämpiö
Päälämpiöstä aukeavat näkymät Kansalaistorille ja Finlandia-puistoon. Kahvila palvelee Päälämpiössä ja sieltä on kulku Konserttisalin permantokatsomoon.
Kansanmusiikki ja maailmanmusiikki
Yxi kaunis papillinen polska
Pe 27.09. 19:00
/ Camerata
Liput:
Alk. 18 €
Jazz
DIG. The Future: Katu Kaiku & Pedro Martins (BRA)
Ke 02.10. 19:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 34 €
Osta liput
Klassinen
HKO Pieni alkusoitto
Ke 23.10. 18:15
/ Päälämpiö
Liput:
Alk. 11.5 €
Osta liput