La 20.10.2018 -
19.00 - 21.30

TangoNyky: improtangoa ja huippuduettoja

La 20.10.2018 -
19.00 - 21.30
Tila: 
Arvioitu kesto: 2 tuntia 30 minuuttia
Järjestäjä: 
As2wrists Dance Company
Lipunmyynti alkaa  
Pe 17.08.2018 - 09.00
Liput:
Alk. 25 €
Naulakkomaksu: 2.00 €
Väliaika: 
Kyllä
Tilaa tarjoilut
Tanssin huiput Minna Tervamäki, Katja Koukkula, Jarkko Lehmus ja Elina Pirinen tangoduettojen koreografeina.
Ensimmäinen Improtango-tanssifestivaali on käynnissä Helsingissä ja Espoossa. Festivaali huipentuu TangoNyky-duettoiltaan, jonne on kutsuttu tanssin eturivin taiteilijat Minna Tervamäki, Katja Koukkula, Jarkko Lehmus ja Elina Pirinen pareineen. Illassa esiintyvät myös festivaalin taiteelliset johtajat Minna Tuovinen ja Martin Heslop. Musiikista vastaa Mikko Helenius trioineen. TangoNyky-duettoilta tarjoaa uudenlaisia ja omaperäisiä tulkintoja tangosta. Tulossa on kokonaisvaltaisen erilainen TangoNyky-kokemus. Illan ohjelma päättyy Tuovisen ja Heslopin pitämään Improtango-tuntiin, johon kaikki halukkaat voivat osallistua.

Improtango-festivaali on ainutlaatuinen tanssifestivaali, jossa yhdistyy taidetanssi ja sosiaalinen tanssi. Sen peruslähtökohtana on tarjota huipputason taide-elämyksiä sekä matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat ilmaisia ja johon kuka tahansa voi osallistua. Se tarjoaa osallistujalle kokonaisvaltaisen tanssikokemuksen.

Improtango-festivaalin ohjelma alkoi kirjastokiertueella Taiteiden yönä 23.8 Rikhardinkadun kirjastosta. Se jatkuu syksyn ajan helsinkiläisissä ja espoolaisissa kirjastoissa . Lisätietoa kirjastokiertueesta www.as2wrists.fi

Improtango on koreografipari Minna Tuovisen ja Martin Heslopin pitkään kehittämä ja jalostama tanssikieli, Sen juuret ovat argentiinalaisen tangon peruselementeissä, jotka luovat pohjan luovalle, dynaamiselle ja monitasoiselle kommunikaatiolle. Nykytanssin vapaus ja rikkaus erilaisiin tulkintoihin ja merkityksiin ovat sen ydintekijöitä. He ovat luoneet kiehtovan tavan opettaa tangoa. Sen hienous ja ainutlaatuisuus perustuu siihen, että se on helposti lähestyttävä, kuka tahansa pääsee kokemaan tangon hurmosta helposti lähestyttävien harjoitusten avullla.

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat kokeneita koreografeja, tanssijoita, filmintekijöitä ja opettajia. He ovat luoneet yhdessä yli 60 tanssiteosta, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille ja ulkomaisille festivaaleille. Pari on saanut paljon kiitosta tangoa ja nykytanssia yhdistävistä teoksista, joita on esitetty eri puolilla Argentiinaa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Euroopassa ja Suomessa.

Mikko Helenius on valmistunut kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemiasta ja työkentelee kanttorina Helsingissä. Monikulttuurinen musiikki ja monityylinen improvisointi ovat Mikolle läheisiä. Mikko on soittanut bandoneonia 90-luvulta asti. Hän on esiintynyt ja levyttänyt tangoyhtyeissä useissa maissa sekä säveltänyt ja sovittanut tangomusiikkia. Hän saa bandoneonin puhumaan, kuiskimaan ja laulamaan kuin elävän ihmisen.

Elina Pirinen on koreografi-tanssija, rockmuusikko, pedagogi ja taiteellisen ohjelmiston suunnittelija.Työssään hän näyttämötutkii psykoaktiivista ja –dynaamista, intiimiä subjektiivista ruumista sekä kieltä ajatteluna, kokemuksena ja politiikkana. Häntä innostaa ymmärtää, läpielää ja puhua julki kuinka nämä rakentavat yhteisesti jaettuja todellisuuksia ja ajattomuutta ajassamme.Taiteellisen työn rinnalla hän toimii eläinaktiivina.

Minna Tervamäki on tanssija-koreografi, jolla on taustallaan loistokas ura Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Nykyisin Tervamäen toiminta painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyöhön koreografina. Tanssillisen kielen ytimessä on huippuunsa hiotun tekniikan avaaminen uudenlaisiin suuntiin – oli keskustelukumppanina sitten jazz, flamenco, sirkus tai kuvataiteet. Koreografi tutkii teoksissaan baletista kumpuavaa, pehmeänä virtaavaa liikettä yhdistäen siihen voimaa, rentoutta ja ennalta- arvaamattomuutta.

Katja Koukkula on yhdessä Jussi Väänäsen kanssa tehnyt tanssia jo muutaman vuosikymmenen. Mukaan mahtuu mittavan kilpatanssiuran lisäksi laaja opetus- ja valmennuskokemus tanssiurheilun parissa, koreografioiden luomista niin kaupunginteattereille kuin yksityisille ryhmillekin ja oman taideparitanssigenren lanseeraaminen teatterin näyttämölle.

Jarkko Lehmus on toiminut ammattimaisesti tanssin ja esittävän taiteen parissa vuodesta 1995 sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on työskennellyt monialaisena tanssijana, tanssinopettajana, koreografina, ohjaajana, näyttelijänä, taiteellisena johtajana ja tuottajana. Taiteellisessa työssään Lehmus keskittyy kehollisuuteen, tilalliseen mielikuvitukseen, tunteiden fyysisyyteen ja kinesteettiseen empatiaan. Hän on kiinnostunut kokonaisvaltaisista taideteoksista, eri tanssi- ja taidemuotojen yhdistämisestä sekä taiteen ja tieteen yhteistyöstä.
Järjestäjän yhteystiedot: 
info@as2wrists.fi
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 25.00 €
Lapsi, opiskelija, eläkeläinen, varusmies, työtön: 17.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu: 2.00 €
 
Mikko Helenius
Bandoneon
Martin Heslop
koreografi tanssija
Katja Koukkula
koreografi tanssija
Jarkko Lehmus
koreografi tanssija
Elina Pirinen
koreografi tanssija
Minna Tervamäki
koreografi tanssija
Minna Tuovinen
koreografi tanssija

Katso myös

Black Box
Tasalattiainen, esitystekniikaltaan monipuolinen Black Box soveltuu erityisesti vahvistetulle musiikille ja luentokäyttöön. Salissa on 220 istumapaikkaa.
Muut taiteet ja tilaisuudet
Elect­rop­ho­nics IV / Feed­back Stu­dies
Ti 06.10. 19:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 6.5 €
Osta liput
Klassinen
2020 Vi­sio­na­ries – Kevin Fox & Sibelius-​Akatemian ku...
Su 08.11. 16:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 18 €
Osta liput
Muut taiteet ja tilaisuudet
TangoNyky-duettoilta
Su 18.10. 19:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 28 €
Osta liput