La 19.10.2019 -
19.00 - 21.00

TangoNyky: Improtangoa ja huippuduettoja

La 19.10.2019 -
19.00 - 21.00
Tila: 
Arvioitu kesto: 2 tuntia
Järjestäjä: 
As2wrists Dance Company
Lipunmyynti alkaa  
Ke 04.09.2019 - 09.00
Liput:
Alk. 28 €
Naulakkomaksu: 2.00 €
Väliaika: 
Kyllä
Tilaa tarjoilut
Esiintyjät: Minna Tervamäki, Thibault Monnier, Sanna Kekäläinen, Janne Marja-Aho, Reija Wäre ja Minttu Sinkkonen. Musiikki: Mikko Helenius ja Soul Strings
TangoNyky-duettoilta on osa Improtango-festivaalia, joka järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Duettoiltaan festivaali on jälleen kutsunut kiinnostavan joukon eturivin tanssitaiteilijoita. Esiintyjinä ovat Minna Tervamäki ja Thibault Monnier, Sanna Kekäläinen ja Janne Marja-Aho sekä Reija Wäre ja Minttu Sinkkonen. Kiehtovassa ja yllätyksellisessä illassa taiteilijaparit luovat henkilökohtaiset tulkintansa tangosta. Musiikista vastaa upea 20-henkinen Soul Strings jousiorkesteri yhdessä bandoneonisti virtuoosin Mikko Heleniuksen kanssa. Illassa esiintyvät myös festivaalin taiteelliset johtajat Minna Tuovinen ja Martin Heslop. Illan ohjelma päättyy heidän johdattamaan yhteiseen tanssituokioon yleisön ja jousiorkesterin kesken.

Improtango on koreografipari Minna Tuovisen ja Martin Heslopin pitkään kehittämä ja jalostama tanssikieli. Sen juuret ovat argentiinalaisen tangon peruselementeissä, jotka luovat pohjan luovalle, dynaamiselle ja monitasoiselle kommunikaatiolle. Nykytanssin vapaus ja rikkaus erilaisiin tulkintoihin ja merkityksiin ovat sen ydintekijöitä. He ovat luoneet kiehtovan tavan opettaa tangoa. Sen hienous ja ainutlaatuisuus perustuu siihen, että se on helposti lähestyttävä, kuka tahansa voi sitä tanssia.

Improtango-festivaalissa yhdistyvät taidetanssi sekä sosiaalinen tanssi. Sen peruslähtökohtana on tarjota huipputason taide-elämyksiä sekä matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat ilmaisia ja johon kuka tahansa voi osallistua. Se tarjoaa osallistujalle kokonaisvaltaisen tanssikokemuksen.

Improtango-festivaalin ohjelma alkaa kirjastokiertueella Taiteiden yönä 15.8 Rikhardinkadun kirjastosta. Kiertue jatkuu syksyn ajan helsinkiläisissä kirjastoissa. Lisätietoa kirjastokiertueesta: www.improtango.fi

Yhteistyössä As2wrists Dance Company, Musiikkitalo ja Taiteen Edistämiskeskus.

Koreografia/tanssi

Minna Tervamäki on tanssija-koreografi, jolla on taustallaan loistokas ura Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Nykyisin Tervamäen toiminta painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyöhön koreografina. Tanssillisen kielen ytimessä on huippuunsa hiotun tekniikan avaaminen uudenlaisiin suuntiin – oli keskustelukumppanina sitten jazz, flamenco, sirkus tai kuvataiteet. Koreografi tutkii teoksissaan baletista kumpuavaa, pehmeänä virtaavaa liikettä yhdistäen siihen voimaa, rentoutta ja ennalta- arvaamattomuutta.

Thibault Monnier, Hamburin Balettikoulusta valmistunut tanssija ja koreografi, on työskennellyt mm. Suomen Kansallisbaletissa, Virpi Pahkisen sekä The Compagnie Chorégraphique Francois Mauduit tanssiryhmissä. Omassa koreografisessa työssään hän käyttää eri improvisaation tekniikoita. Lisäksi hänen työtään sävyttää 90-luvun neoklassinen aika, jossa sekoittuu toisiinsa akateemiset tekniikat ja installaatioperformanssit.

Sanna Kekäläinen on luonut yli seitsemänkymmentä teosta vuodesta 1982 alkaen.
Hänen teoksensa laajentavat käsitystä tanssiteoksesta yhdistäen filosofiaa, sukupuolen problematiikkaa, tekstejä sekä konseptuaalista ajattelua feministisestä näkökulmasta vahvasti fyysiseen ja ainutlaatuiseen liikekieleen.

Janne Marja-Aho on toiminut laaja-alaisesti tanssin ja teatterin tuotannoissa tanssijana, koreografina, laulajana ja näyttelijänä. Hän tanssi pitkään Helsingin kaupungin teatterin tanssiryhmässä ja on työskennellyt tanssijana useiden koreografien kanssa mm. Sanna Kekäläisen ja Kenneth Kvarnströmin kanssa.

Reija Wäre on toiminut koreografina teatteriesityksissä, nykytanssiesityksissä ja tv- ja elokuvatuotannoissa. Hän on tehnyt koreografiaa yli viiteenkymmeneen musiikkiteatteriesitykseen ja työskennellyt kaikissa Suomen suurimmissa teattereissa sekä vierailevana koreografina Sveitsissä, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Venäjällä. Ohjaaja-koreografina Reijalle ovat tuttuja Turun Kaupunginteatteri, UIT, Porin Teatteri, Svenska teatern ja Sibelius Akatemia.

Minttu Sinkkonen on työskennellyt tanssijana mm. Uudessa Iloisessa Teatterissa (UIT), Uuden Musiikin Kilpailussa, Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Minttu on työskennellyt myös useiden eri suomalaisten artistien tanssijana, viimeisimpänä Antti Tuiskun areenakiertueella sekä Abreun kanssa.

Minna Tuovinen ja Martin Heslop ovat kokeneita koreografeja, tanssijoita, filmintekijöitä ja opettajia. He ovat luoneet yhdessä yli 60 tanssiteosta, joista useat ovat olleet tilausteoksia kotimaisille ja ulkomaisille festivaaleille. Pari on saanut paljon kiitosta tangoa ja nykytanssia yhdistävistä teoksista, joita on esitetty eri puolilla Argentiinaa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Euroopassa ja Suomessa.

Musiikki
Mikko Helenius on valmistunut kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemiasta ja työkentelee kanttorina Helsingissä. Monikulttuurinen musiikki ja monityylinen improvisointi ovat Mikolle läheisiä. Mikko on soittanut bandoneonia 90-luvulta asti. Hän on esiintynyt ja levyttänyt tangoyhtyeissä useissa maissa sekä säveltänyt ja sovittanut tangomusiikkia. Hän saa bandoneonin puhumaan, kuiskimaan ja laulamaan kuin elävän ihmisen.

Soul Strings on jousikollektiivi täynnä rohkeutta ja intoa tehdä musiikkia omalla, raikkaalla tavalla. Ammattilaisista ja amatööreistä koostuva ryhmä soi yhdessä ja erikseen; tärkeintä onkin luoda ainutlaatuista tunnelmaa, iloa ja valloittavaa sointia.

Valo-ja tilasuunnittelu
Jukka Kolimaa on ollut valosuunnittelijan kiinnityksellä Sibelius Akatemiassa vuodesta 2013 ja tekee konsertti-, teatteri- ja oopperavalosuunnittelua sekä myös valotekniikkaa. Sitä ennen hän toimi 17 vuotta freelancerina konsertin, teatterin ja nykytanssin valosuunnittelijana. Konserttivalaistus ja musiikkinäyttämöteokset on ollut Jukan kiinnostus ja intohimo jo toistakymmentä vuotta.
Järjestäjän yhteystiedot: 
info@as2wrists.fi
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 28.00 €
Alennusryhmät: Eläkeläiset, lapset, työttömät, varusmiehet/siviilipalvelushenkilöt: 20.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu: 2.00 €
 
Minna Tervamäki
Koreografi/tanssija
Reija Wäre
Koreografi/tanssija
Sanna Kekäläinen
Koreografi/tanssija
Thibault Monnier
Koreografi/tanssija
Minttu Sinkkonen
Koreografi/tanssija
Minna Tuovinen
Koreografi/tanssija
Martin Heslop
Koreografi/tanssija
Janne Marja-Aho
Koreografi/tanssija
Mikko Helenius
Bandoneon

Katso myös

Black Box
Tasalattiainen, esitystekniikaltaan monipuolinen Black Box soveltuu erityisesti vahvistetulle musiikille ja luentokäyttöön. Salissa on 220 istumapaikkaa.
Nykymusiikki
Mu­Te­Fest 2020: OUT OF THE BOX
To 26.11. 19:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 6.5 €
Osta liput
Ooppera ja musiikkiteatteri
Ben­ja­min Brit­ten: Al­bert Her­ring
Pe 20.11. 18:30
/ Sonore
Liput:
Alk. 34 €
Osta liput
Nykymusiikki
Iida-​Vilhelmiina Si­ni­va­lo – Rii­sut­tu maa
Ke 30.09. 19:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 18 €
Osta liput