Touko-Taiga 2017: Sanna Salonen: Rutvan polkka

F
Ke 10.05.2017 - 16.30
Arvioitu kesto: tulossa, lisätietoja järjestäjältä.
Järjestäjä: 
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Sanna Salosen kandikonsertissa kuullaan ja nähdään pelimannimusiikkia, tarinaa Puolikko-Erikistä sekä upouutta suomalaista partyfolkmetallia.

Tapahtuman kuvaus

Sanna Salonen (11.1.1993) on saksofonisti, joka on erikoistunut suomalaiseen kansanmusiikkiin. Imitoimalla muita soittimia hän on kehittänyt oman erityisen tavan käyttää saksofonia musiikissaan.

Reelinki on audiovisuaalinen yhtye, joka on saanut alkunsa kuuden taiteilijan uteliaisuudesta tutkia nykyaikaisen akustisen musiikin sekä pohjoismaisen tanssiperinteen välistä suhdetta. Yhtye käyttää improvisaatiota työkalunaan ammentaakseen pohjoismaisen kulttuurin monimuotoisuudesta sekä musiikin ja tanssin välisestä, henkeäsalpaavasta dialogista. Äänen ja liikkeen vuorovaikutus luo uniikin kokonaisuuden, joka ylittää taiteenlajien välisiä rajoja omien sävellysten ja koreografioiden sekä improvisaation kautta.

Erika Hammarberg, tanssi
Martin Åkesson, tanssi
Sanna Salonen, sopraanosaksofoni
Teemu Eerola, viulu (sij.)
Michael Ferrie, kitara
Joni Stein, harmooni

Ritva Nero soittaa partyfolkmetallia, mutta ilman sähkökitaroita. Soundi koostuu sopraanosaksofonin, säkkipillin ja avainviulun melodioista sekä rokkaavan basistin ja metallirumpalin yhteenliittämisestä. Sanna Salosen uudet suomalaiseen kansanmusiikkiin nojaavat sävelmät yhdistyvät nokkelalla tavalla aikamme metalliperinteeseen.

Sanna Salonen, sopraanosaksofoni
Petri Prauda, säkkipilli
Emilia Lajunen, avainviulu
Jani Snellman, sähköbasso
Patrik Fält, rummut

Konsertissa mukana myös Janne Ojajärvi, huuliharppu

***

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaaminen esittäytyy 8.5.–31.5.2017 Helsingin Musiikkitalossa sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloissa järjestettävillä Touko- ja Mini-Taiga -festivaaleilla.

Kevään ja kesän vaihteessa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä järjestää yhteensä 29 konserttia, joissa kuullaan tulevien ammattilaisten osaamista koko kansanmusiikin kentän laajuudelta afrikkalaisesta rumpumusiikista kanteleen soiton perinteisiin ja teatterimusiikkiin.
Lavoille nousevat kansanmusiikin aineryhmän kandidaatti- ja maisterivaiheiden opiskelijat. He lähestyvät konserteissaan kansanmusiikkia hyvin erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista tietyssä hetkessä, minäkuvan rakentumisesta, sodasta ja rauhasta kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista. Vuosittain järjestettävät Touko- ja Mini-Taiga -festivaalit antavat mahdollisuuden kurkistaa kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttia musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Yhteystiedot
Sirpa Lahti, 040 738 4736, sirpa.lahti(at)uniarts.fi
Järjestäjä
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Liput ja maksut

 
Lipputyyppi: Vapaa pääsy
 
 
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton

Lisätiedot