Pe 11.03.2016 -
19.00 - 20.30

Travelling Quartet & Pascal Contet (FRA): Influences latines

Pe 11.03.2016 -
19.00 - 20.30
Tila: 
Arvioitu kesto: 1 tuntia 30 minuuttia
Järjestäjä: 
Ranskan instituutti
Lipunmyynti alkaa  
Ke 27.01.2016 - 09.00
Liput:
Alk. 30 €
Naulakkomaksu: 2.00 €
Väliaika: 
Ei
Ei väliaikaa. Tilaa tarjoilut ennen konserttia.
Ranskalaisten huippumuusikoiden tähdittämässä konsertissa kohtaavat riemukkaalla tavalla moderni argentiinalainen tango ja ranskalainen musette.

Kun argentiinalainen tango saapui Pariisiin 1900-luvun alussa, se kohtasi paikallisen musette-kansanmusiikkityylin, joka niin ikään nojasi harmonikkaan instrumenttina. Kohtaamisesta sai alkunsa uusi tyylilaji, tango musette eli pariisilaistango. Influences latines -konsertissa inspiroidutaan tästä Atlantin ylittävästä historiasta. Travelling Quartet -jousikvartetin ja harmonikkataiteilija Pascal Contet’n yhteiskonsertissa kuullaan nuorten argentiinalaisten säveltäjien sovituksia vanhoista tango-klassikoista, sekä moderneja miniatyyrikappaleita, jotka rakentavat siltaa menneen ja nykypäivän välillä. Tiedossa on mukaansatempaavaa latinotunnelmaa ja taidokasta soittoa.


Vuonna 2007 perustettu Travelling Quartet on neljän klassisen koulutuksen saaneen ranskalaisen huippumuusikon projekti, jossa tavoitteena on kaataa raja-aitoja eri tyylilajien välillä. Kvartetin ensimmäinen levy, 2012 ilmestynyt ”All you need is...” ihastutti ranskalaisyleisöä jousisoittimille sovitetuilla Beatles-tulkinnoillaan. Influences Latines on ryhmän uuden uutukainen projekti, joka saadaan Suomeen juuri ennen Ranskan ensiesitystä.


Pascal Contet on yksi Ranskan arvostetuimmista harmonikkataiteilijoista ja oman instrumenttinsa nykymusiikin pioneerejä. Hänellä on nimissään yli 300 sävellystä. Solistina hän on esiintynyt lukuisten nimekkäiden kapellimestarien kanssa, kuten Pierre Boulez, Arie Van Beek, Laurent Petitgirard ja Susanna Mälkki. Contet on myös tunnettu poikkitaiteellisista tanssi-, teatteri- ja elokuvaprojekteista ja rakkaudestaan improvisaatiota kohtaan.


Sävellykset ja sovitukset: Ignacio anido, Agustin Bardi, Tomas Bordalejo, Fernando Fiszbein, Carlos Gardel, Vincent Pasquier, Graciela Pueyo, Ernesto Nazareth, A. Ramirez, Horacio Salgan


Järjestäjän yhteystiedot: 
www.france.fi
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 30.00 €
Lapsi: 15.00 €
Työtön: 15.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu: 2.00 €
 
Pascal Contet
harmonikka
Anne Gravoin
violin
viulu
David Braccini
Mathilde Sternat
cello
Vincent Pasquiers
contrabass

Katso myös

Camerata
Akustiikaltaan muunneltava Camerata sopii erityisesti pienten kokoonpanojen konsertteihin musiikinlajista riippumatta. Salissa on 239 istumapaikkaa.
Kansanmusiikki ja maailmanmusiikki
Touko-Taiga: Viola Uotila – Odota minua rannalla!
Ke 22.05. 17:00
/ Black Box
Liput:
Vapaa pääsy
Pop ja rock
MUs!!Kk!A: Julius Sihvonen
To 09.05. 11:30
/ Black Box
Liput:
Vapaa pääsy
Nykymusiikki
What made the Swedish choral sound?
Ke 29.05. 19:00
/ Camerata
Liput:
Alk. 17.5 €
Osta liput