Ylioppilaskunnan Laulajat, Lyran & Tapiolan kuoro: Puita ja valoa

K
La 30.09.2017 -
16.00 - 17.30
Arvioitu kesto: 1 tuntia 30 minuuttia
Järjestäjä: 
Ylioppilaskunnan Laulajat
Puita ja valoa -kuorokonsertissa yhdistyvät voimakas kuoroilmaisu, Suomen kansallispuistoja kuvaava valokuvataide sekä suomalainen nykyrunous.
Ei väliaikaa. Tilaa tarjoilut ennen konserttia.

Tapahtuman kuvaus

Musiikkitalon lavalla kohtaavat Suomen huippukuorot: Ylioppilaskunnan Laulajat, Tapiolan kuoro ja Akademiska Damkören Lyran. Kokonaisuus yhdistää voimakkaan kuoroilmaisun, Suomen kansallispuistoja kuvaavan valokuvataiteen sekä suomalaisen nykyrunouden.

Musiikkitalossa kuullaan kaksi YL:n tilaamaa kantaesitystä: Michael Ostrzygan Nine Echos of Ancient Trees sekä Juuso Vanosen Johanna Venhon runoihin säveltämä Tässä on valo. Tämän lisäksi YL ja Tapiolan kuoro laulavat Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kiven runoihin säveltämän teoksen Halavan himmeän alla. Konsertin visuaalisesta puolesta vastaavat Heikki Willamo, Perttu Saksa ja Tea Karvinen.

Konsertti on osa Suomi100 Luonnon päivät 2017 -hanketta ja valtioneuvoston Suomi100- hanketta. Konsertti huipentaa keräyksen, jonka turvin perustetaan Suomeen uusi luonnonsuojelualue. Konsertin voitot lahjoitetaan täysimääräisenä keräykseen.

Keräyksen tuotoilla hankitaan alue luonnonsuojelua varten. Valtio on luvannut tuplata keräyksen avulla hankitun alueen koon.

YL:n ja Metsähallituksen Suomi 100 -juhlavuonna tekemä yhteistyö huipentuu Puita ja valoa -konserttiin. Konserttia edeltää klo 14.00 mielenkiintoinen keskustelutilaisuus Luonto ja musiikki - hyvinvointia ja elinvoimaa. Siinä mm. aivotutkija, lääkäri, professori ja muusikko pohtivat luonnon ja musiikin hyvää tekeviä vaikutuksia meille ihmisille. Keskustelutilaisuuden jälkeen kuullaan konsertin teosesittelyt, ja kuullaan kantaesityksen säveltäjien Michael Ostrzygan ja Juuso Vanosen sekä konsertin kuvamaailmasta vastaavan, tuoreen Suomen kansallispuistot -kirjan tekijän Tea Karvisen puheenvuorot. Koko konserttielämys on luotu varta vasten Suomi100 Luonnon päivät -hankkeelle.
Yhteystiedot
communications@yl.fi
Järjestäjä
Ylioppilaskunnan Laulajat
Ylioppilaskunnan Laulajat
Tapiolan kuoro
Akademiska Damkören Lyran

Ohjelma

Jean Sibelius
Metsämiehen laulu
Michael Ostrzyga
Nine Echoes of Ancient Trees
Einojuhani Rautavaara
Halavan himmeän alla
Juuso Vanonen
Tässä on valo

Liput ja maksut

 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 25.00 € - 30.00 €
Lapsi, opiskelija: 15.00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Lipunmyynti alkaa  
Ti 09.05.2017 - 13.15