Ke 19.02.2020 -
13.00 - 13.45

Talvijamit: Barbora Xu

Ke 19.02.2020 -
13.00 - 13.45
Arvioitu kesto: 45 minuuttia
Järjestäjä: 
Sanni Virta ja Siban opiskelijat
Liput:
Vapaa pääsy
Naulakkomaksu: Naulakkomaksu maksettu asiakkaan puolesta
Väliaika: 
No servings (ie. seminars)
Lapsille
Vapaa pääsy
Musiikkitalon Talvijamit tuo musiikin riemua lapsille ja lomalaisille hiihtolomaviikon jokaisena päivänä – täysin maksutta!
Päivitys 19.2.: Viola Uotila on valitettavasti sairastunut, joten Barbora Xu esiintyy soolona. Hieno konsertti tulossa!

Konsertti on rakennettu kiinalaisen guzhengin ja lauluäänen ympärille. Ohjelma koostuu suomalaisista ja kiinalaisista kansansävelmistä sekä vanhoihin kansanrunoihin tehdyistä uudemmista sävellyksistä. Konsertin päätteeksi yleisö saa halutessaan osallistua lyhyeen työpajaan, jossa kaikki pääsevät laulamaan tai jamittelemaan svengaavien kehorytmien kanssa.

Guzheng on perinteinen kiinalainen kielisoitin, jossa on 21 kieltä. Sen juuret ulottuvat historiassa jopa noin 2500-3000 vuoden taakse. Guzhenging ilmaisuvoimaisen täyteläinen ääni ja kanteleen kirkas sointi sulautuvat ainutlaatuisesti yhteen täydentäen toisiaan.

Barbora Xu (Silhanova) on kiinalaiseen guzhengiin ja suomalaiseen kanteleeseen erikoistunut laulaja ja säveltäjä. Omien sävellystensä lisäksi Barbora pyrkii elvyttämään muinaista musiikkiperinnettä ja tekemään uusia sävellyksiä klassisiin runoihin. Tsekkiläissyntyinen Barbora Xu on opiskellut kiinalaista kulttuuria ja asunut Taiwanissa, jossa hän teki tutkimusta taiwanilaisesta aboriginaalista musiikista. Suomeen hän asettui vuonna 2016. Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemian Global Music -ohjelmassa.

Konsertti on suunnattu alakouluikäsille, mutta sopii hyvin myös vanhemmalle yleisölle.

--

Musiikkitalon Talvijamit tarjoaa perheille maksutonta musiikkitekemistä lomaviikon iloksi ja riemuksi! Jokaiselle hiihtolomaviikon päivälle löytyy ilmaiskonsertti, ja ohjelmassa on huomioitu sekä alakoululaiset että päiväkoti-ikäiset.

Ikäsuositukset ovat viitteellisiä: kaikenikäiset ovat tervetulleita Talvijamien kaikkiin tapahtumiin. Musiikkitalo on täysin kynnyksetön rakennus ja vaunuparkki löytyy ilmaisen vaatesäilytyksen vierestä. Talosta löytyvät myös esteettömät lastenhoitohuoneet. Kahvilassa on myynnissä lounasta ja pientä purtavaa sekä pienten että isompien makuun.
Järjestäjän yhteystiedot: 
sannisinikka.virta@gmail.com
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Vapaa pääsy
 
Naulakkomaksu: Naulakkomaksu maksettu asiakkaan puolesta
 
Barbora Xu
guzheng / kantele / laulu

Katso myös

Alalämpiö
Alalämpiö toimii Musiikkitalon pienempien salien väliaikatarjoilutilana. Alalämpiössä on silloin tällöin myös vaihtuvia näyttelyjä.
Kansanmusiikki ja maailmanmusiikki
Emi­lia La­ju­nen – Vai­naan perua
Ma 07.12. 19:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 18 €
Osta liput
Jazz
UMO Helsinki Ensemble feat. Annimaria Rinne: Great American...
Ke 25.11. 13:00
/ Paavo-sali
Liput:
Alk. 6.5 €
Osta liput
Klassinen
Satuseinä Musiikkitalossa!
La 10.10. 16:00
/ Alalämpiö
Liput:
Vapaa pääsy