To 06.08.2020 -
14.00 - 14.45

Vuodenajat / Niina Ranta

To 06.08.2020 -
14.00 - 14.45
Arvioitu kesto: 45 minuuttia
Järjestäjä: 
Sanni Virta ja Siban opiskelijat
Liput:
Vapaa pääsy
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
Väliaika: 
No servings (ie. seminars)
Vapaa pääsy
Musiikkitalossa nautitaan ilmaisesta konsertista joka iltapäivä 13.7.–30.8. Tänään vuorossa Niina Ranta!
Sääolosuhteet ja luonto ovat aina kiehtoneet taiteilijoita, ja monet säveltäjät ovat kuvailleet vuodenaikoja ja niiden herättämiä tunteita musiikissaan. Tämä konsertti tarjoilee annoksen vuoden kiertokulusta inspiroitunutta pianomusiikkia. Ohjelmassa on muun muassa tsekkiläisten Leoš Janáčekin (1854-1928) ja Vítězslava Kaprálován (1915-1940) sävellyksiä sekä osia Fanny Mendelssohn-Henselin (1805-1847) sarjasta Das Jahr, joka on romanttisen pianokirjallisuuden harvinainen helmi.

Pianisti Niina Ranta on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Berliinin Universität der Künste -koulussa sekä konsertoinut useasti solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Hänen erityisiä osaamisalueitaan ja kiinnostuksen kohteitaan ovat kamarimusiikki, lied ja 1900-luvun sekä aikamme musiikki. Viime aikoina Rantaa on työllistänyt myös teatteri: hän on esiintynyt Tampereen Työväen Teatterin ja Suomen Kansallisteatterin paljon kiitosta saaneen Hitler ja Blondi -näytelmän pianistina.


Musiikkitalossa kuullaan ilmaiskonsertti joka kesäiltapäivä 13.7.–30.8. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkailta muusikoilta.

Ohjelmassa ei ole punaista lankaa tyylilajien tai sisällön osalta – yhdistävänä tekijänä on vain takuuvarma laatu. Luvassa on ainakin klassista, kansanmusiikkia, jazzia ja poppia. Anna siis itsesi yllättyä joka päivä maanantaista sunnuntaihin klo 14 – heti 13.7. alkaen.

Konsertit järjestetään pääsääntöisesti Musiikkitalon upouudella terassilla, jossa voit nauttia musiikin lisäksi esimerkiksi kahvista tai virvokkeista. Konsertit toteutetaan turvallisesti viranomaisohjeita noudattaen, lue lisää varotoimista täältä: https://bit.ly/mt-turva. Kaikkiin kesäkonserttisarjan tapahtumiin on vapaa pääsy.
Järjestäjän yhteystiedot: 
Tuottaja: Sanni Virta, Sibelius-Akatemian opiskelija
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Vapaa pääsy
 
Naulakkomaksu: Maksuton ja vartioimaton
 
Niina Ranta
piano

Katso myös

Alalämpiö
Alalämpiö toimii Musiikkitalon pienempien salien väliaikatarjoilutilana. Alalämpiössä on silloin tällöin myös vaihtuvia näyttelyjä.
Klassinen
HeBo & Vanhan musiikin sarja - Schumann: Genoveva
Ti 27.10. 19:00
/ Konserttisali
Liput:
Alk. 40 €
Osta liput
Nykymusiikki
AUF: Kaiken maailman musiikkia – Barokista Hollywoodiin
Ti 15.09. 19:00
/ Konserttisali
Liput:
Alk. 32 €
Osta liput
Ooppera ja musiikkiteatteri
Tuhkimo-lastenooppera
La 29.08. 13:00
/ Alalämpiö
Liput:
Vapaa pääsy