Pe 18.09.2020 -
13.00 - 14.00

AUF: Ilolla, Avanti!

Pe 18.09.2020 -
13.00 - 14.00
Tila: 
Arvioitu kesto: 1 tuntia
Järjestäjä: 
Musiikkitalo & Avanti!
Lipunmyynti alkaa  
La 21.12.2019 - 10.00
Liput:
Alk. 6.5 €
Naulakkomaksu: 2.00 €
Väliaika: 
Ei
Ei väliaikaa. Tilaa tarjoilut ennen konserttia.
Konsertti on siirretty keväältä perjantaille 18.9.2020. Turvavälien mahdollistamiseksi yleisö jaetaan kolmeen esitykseen klo 13, 14:30 ja 16. Lisää alla.
Turvavälien mahdollistamiseksi yleisö jaetaan kolmeen esitykseen ja konsertti pidetään klo 13, klo 14:30 ja klo 16. Kaikkien asiakkaiden liput tulee vaihtaa uusille paikoille veloituksetta Musiikkitalon lipunmyynnissä asioimalla tai soittamalla arkisin ma–pe klo 9–11 p. 020 7070 437. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa.

Olethan pikimmiten yhteydessä Musiikkitaloon ja varmistat uuden paikkasi haluamasi kellonajan esitykseen. Paikat jaetaan sitä mukaa kuin niitä riittää, eikä vanhalla lipulla pääse sisään. Myös sarjalippulaiset tarvitsevat tähän konserttiin uuden lipun.

Uusia lippuja voi ostaa paikan päältä Musiikkitalon lipunmyynnistä sen mukaan, miten esityksissä on tilaa. Jälkimmäisissä näytöksissä on paremmin vapaata.

Konsertin kesto 1 h, ei väliaikaa.

---

Ilolla, Avanti!
Feeling free

Takalo – Toivonen – Nyman – Taskinen – trad.

Kitaristi Marzi Nyman, vibrafonisti Arttu Takalo ja käyrätorvisti Tero Toivonen yhdistävät jälleen voimansa Avantin jousikvartetin kanssa. Konsertin ohjelmisto, joka koostuu valtaosin solistikolmikon sävellystuotannosta, on jazzin, klassisen ja populaarin musiikin mehukas fuusio. Kuten tämän septetin kohdalla on ennenkin todettu: mikään ei ole sitä miltä näyttää, mutta kaikki on kuitenkin sitä miltä se kuulostaa.

Kitaristi Marzi Nyman on tunnettu huikean monipuolisena muusikkona. Vuosien varrella Nyman on vaikuttanut mm. kitaristina eturivin jazzyhtyeissä, säveltänyt orkesteriteoksia, työskennellyt televisioon ja elokuviin ja toiminut Espoo Big Bandin kapellimestarina. Avantin kanssa Nyman on tehnyt yhteistyötä useita kertoja ja kesän 2018 Suvisoitossa Nyman konsertoi urkurina yhdessä sopraano Anu Komsin kanssa.

Monitaitoinen vibrafonisti ja säveltäjä Arttu Takalo tuli tunnetuksi aikoinaan Jarmo Saaren perustamassa XL-yhtyeessä, jonka lisäksi Takaloa on kuultu myös monissa muissa yhtyeissä ja kiertuekokoonpanoissa. Tyylejä yhdistelevänä säveltäjänä Takalo on kirjoittanut musiikkia niin big bandeille kuin kamari- ja sinfoniaorkestereillekin ja sovittanut musiikkia mm. Ismo Alangolle. Takalo on julkaissut useita sooloalbumeita, joista viimeisin L’Alliance Takalo ilmestyi vuonna 2017.

Käyrätorvisti Tero Toivonen on monipuolinen muusikko, joka soittaa Tapiola Sinfoniettan riveissä, toimii Taideyliopiston käyrätorvimusiikin lehtorina, Kamariorkesteri Avantin käyrätorvien sekä Vantaan Viihdeorkesterin käyrätorviryhmän äänenjohtajana. Tämän lisäksi Toivonen tekee säännöllisesti yhteistyötä rytmimusiikin ammattilaisten kanssa niin studiossa kuin konserttilavoillakin. Musiikin tohtorina Toivonen on myös erikoistunut yleisötyöhön, jota on hän tehnyt erityisesti nuorten parissa ympäri Suomea.

Avanti! (ital. Eteenpäin!) on suomalainen kamariorkesteri, jonka perustivat Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste vuonna 1983. Orkesterin kokoonpano vaihtelee jousikvartetin ja sinfoniaorkesterin välillä tilanteesta riippuen, lähtökohtana on itse musiikki eikä orkesterin kokoonpano. Avanti! syntyi tarpeesta korkealaatuiseen yhteismusisointiin innostuneiden ja taitavien muusikoiden kesken, sekä tietoisuudesta siitä, että suuri osa nykymusiikista ja muusta harvoin kuullusta ohjelmistosta saattaisi muutoin jäädä soittamatta.

Konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiseen AUF-sarjaan. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita päiväkonsertteihin tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin. Kevään 2020 sarjan teemana on keväiset tunteet: rakkaus, ilo ja hiljentyminen.

Sarjaan 2020 kuuluvat konsertit:
Ke 5.2. klo 13 Rakkaudella, FiBO
La 28.3. klo 13 Ilolla, Avanti! -> siirretty: pe 18.9. klo 13 / 14:30 / 16
To 9.4. klo 13 Hiljentyen, UMO Helsinki -> siirretty ja ohjelma muuttunut: ke 25.11. klo 13
UMO Helsinki Ensemble feat. Annimaria Rinne: Great American Songbook
Järjestäjän yhteystiedot: 
avanti@avantimusic.fi
viestinta@musiikkitalo.fi
Liput ja maksut
 
Lipputyyppi: Maksullinen tapahtuma
 
Peruslippu: 6.50 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu: 2.00 €
 
Lisätiedot
Marzi Nyman
kitara
Arttu Takalo
vibrafoni
Tero Toivonen
käyrätorvi
Maija Linkola
viulu
Mikaela Palmu
viulu
Tuula Riisalo
alttoviulu
Iida Vilhelmiina Sinivalo
sello

Katso myös

Paavo-sali
Paavo-sali on kopio Musiikkitalon Konserttisalin lavasta. Se mahdollistaa kahden orkesterin samanaikaisen työskentelyn Musiikkitalossa.
Klassinen
SIIRRETTY: Helsinki Male Choir Weekend: Gaalakonsertti
La 10.04. 19:00
/ Konserttisali
Liput:
Alk. 39 €
Osta liput
Nykymusiikki
Mu­te­fest 2020: de­fu­nen­semble ja SYNT­HE­STRA
Ke 25.11. 19:00
/ Black Box
Liput:
Alk. 6.5 €
Osta liput
Opetus ja tutkimus
Tunne or­kes­te­ri­si -​luentosarja: Eläköön partituuri...
To 05.11. 16:30
/ Paavo-sali
Liput:
Vapaa pääsy