Lux Helsinki 2015: Yötön yö i Musihuset

Lux Helsinki bringer sommarnätter till Musikhuset. WhiteNight Lightings verk Yötön yö i Musikhuset 4.-8.1.2015 kl. 17.00-22.00.
Info

Finland är ett motsatsernas land när det gäller ljus. På sommaren känns den vita natten som en självklarhet, när man övervunnit vinterns långa mörker. Sommarnattens mystik har inspirerat artister genom tiderna.

Verket skapar en minnesbild av en nattlös natt mitt i det urbana stadsrummet. De stiliserade trädstammarna i verket är en modern tolkning av en somrig björkskog. Det föränderliga ljuset skapar en abstrakt tolkning av ett nattljus som silas in i skogen och ständigt vandrar. I bakgrunden lever horisonten i midsommarnattens färger. Besökaren kan höra ljuden från en sommarnatt som aldrig tar slut.

Förevisningstid: Dagligen kl. 17-22

WhiteNight Lighting är ett verk av Joonas Saaranen och Arto Heiskanen. Radarparet, som känt för sina arkitekturbelysningar, gör exkursioner till ljuskonst med jämna mellanrum. Duon inspirationskällor, den nordliga naturen och ljuset, syns som bärande teman i verken. Verken leker med ljusets och skuggans dialog och ger tittarna utrymme att tolka vad de ser.

Se även

Helsingin Musiikkitalon säätiön avustushaku 2019 on alkanut...
Helsingin Musiikkitalon säätiön avustukset on tarkoitettu musiikkikulttuurin edistämiseen erityisesti Musiikkitalossa. Hakuaika on 1.3. - 31.3.2019.
Musikhuset får världens största konsertsalorgel
Planerna för Musikhusets i Helsingfors nya konsertsalsorgel har offentliggjorts!
Musikhuset är stängt, största delen av vårens konserter är i...
Musikhuset är stängt. Aktuell information om de inställda konserterna finns under denna text.
Den av Kaija Saariaho för Musikhuset komponerade inringninge...
Kaija Saariaho har komponerat en ny inringning för Musikhuset på beställning av Musikhuset i Helsingfors Ab.