Lux Helsinki 2015: Yötön yö i Musihuset

Lux Helsinki bringer sommarnätter till Musikhuset. WhiteNight Lightings verk Yötön yö i Musikhuset 4.-8.1.2015 kl. 17.00-22.00.
Info

Finland är ett motsatsernas land när det gäller ljus. På sommaren känns den vita natten som en självklarhet, när man övervunnit vinterns långa mörker. Sommarnattens mystik har inspirerat artister genom tiderna.

Verket skapar en minnesbild av en nattlös natt mitt i det urbana stadsrummet. De stiliserade trädstammarna i verket är en modern tolkning av en somrig björkskog. Det föränderliga ljuset skapar en abstrakt tolkning av ett nattljus som silas in i skogen och ständigt vandrar. I bakgrunden lever horisonten i midsommarnattens färger. Besökaren kan höra ljuden från en sommarnatt som aldrig tar slut.

Förevisningstid: Dagligen kl. 17-22

WhiteNight Lighting är ett verk av Joonas Saaranen och Arto Heiskanen. Radarparet, som känt för sina arkitekturbelysningar, gör exkursioner till ljuskonst med jämna mellanrum. Duon inspirationskällor, den nordliga naturen och ljuset, syns som bärande teman i verken. Verken leker med ljusets och skuggans dialog och ger tittarna utrymme att tolka vad de ser.

Se även

Helsingin Musiikkitalon säätiön avustushaku 2019 on alkanut...
Helsingin Musiikkitalon säätiön avustukset on tarkoitettu musiikkikulttuurin edistämiseen erityisesti Musiikkitalossa. Hakuaika on 1.3. - 31.3.2019.
PRESSMEDDELANDE: Tonsättaren Kaija Saariaho ger miljondonati...
Tonsättaren Kaija Saariaho ger miljondonation för konsertorgel till Musikhuset.
Kommuniké 4.12.2013: Musikhusets garderobstjänst blir avgift...
Från och med 15.2.2013 är garderobstjänsten i Musikhuset avgiftsbelagd.
Kommuniké 16.1.2013: Musikhusets uthyrningstjänster enhetlig...
Från och med början av år 2013 ansvarar Musikhuset för all uthyrning av Musikhusets utrymmen åt kulturaktörer och företag.