Lux Helsinki 2015: Yötön yö i Musihuset

Lux Helsinki bringer sommarnätter till Musikhuset. WhiteNight Lightings verk Yötön yö i Musikhuset 4.-8.1.2015 kl. 17.00-22.00.
Info

Finland är ett motsatsernas land när det gäller ljus. På sommaren känns den vita natten som en självklarhet, när man övervunnit vinterns långa mörker. Sommarnattens mystik har inspirerat artister genom tiderna.

Verket skapar en minnesbild av en nattlös natt mitt i det urbana stadsrummet. De stiliserade trädstammarna i verket är en modern tolkning av en somrig björkskog. Det föränderliga ljuset skapar en abstrakt tolkning av ett nattljus som silas in i skogen och ständigt vandrar. I bakgrunden lever horisonten i midsommarnattens färger. Besökaren kan höra ljuden från en sommarnatt som aldrig tar slut.

Förevisningstid: Dagligen kl. 17-22

WhiteNight Lighting är ett verk av Joonas Saaranen och Arto Heiskanen. Radarparet, som känt för sina arkitekturbelysningar, gör exkursioner till ljuskonst med jämna mellanrum. Duon inspirationskällor, den nordliga naturen och ljuset, syns som bärande teman i verken. Verken leker med ljusets och skuggans dialog och ger tittarna utrymme att tolka vad de ser.

Se även

PRESSMEDDELANDE: Tonsättaren Kaija Saariaho ger miljondonati...
Tonsättaren Kaija Saariaho ger miljondonation för konsertorgel till Musikhuset.
Musiikkitalon Kuorolle uudet johtajat
Musiikkitalon Kuoron uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Nils Schweckendiek ja kuoromestariksi Jani Sivén.
Bidrag från Stiftelsen Musikhuset i Helsingfors kan sökas fr...
Bidragen från Musikhusets stiftelse är avsedda för främjande av musikkultur i Musikhuset. Ansökningstiden är 1.1.–28.2.2015.
Winter Fun i Musikhuset: två biljetter till priset av en til...
Lär känna Musikhusets verksamhet, arkitektur och Konsertsalen i en timme! Två biljetter till priset av en till visningar den 15.1., 22.1., 29.1. och 5.2.