Musiikkitalon Kuoron uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Nils Schweckendiek ja kuoromestariksi Jani Sivén.
Musiikkitalon Kuoron johtaja vaihtuu

Musiikkitalon Kuoro on nimennyt kuoron uusiksi johtajiksi Nils Schweckendiekin ja Jani Sivénin. He aloittavat tehtävissään 14.1.2017.

Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professori Nils Schweckendiek toimii taiteellisena johtajana ja kuoronjohdon lehtori Jani Sivén kuoromestarina. Molemmilla johtajilla on laaja-alainen kokemus kuorojen ja orkesterien johtamisesta sekä kuoro-orkesterirepertuaarista. Nimitysten myötä kuoron yhteistyö Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa vahvistuu ja laajenee.

”Päämääränäni on kehittää sekä kuoroa että Sibelius-Akatemian kanssa tehtävää yhteistyötä. Tavoitteena on tarjota yleisölle entistä korkeatasoisempia taiteellisia elämyksiä ja kuoronjohdon opiskelijoille arvokasta kokemusta suurkuoron harjoittamisesta”, toteaa Schweckendiek nimityksestä. Schweckendiek on tullut tunnetuksi monipuolisena ja näkemyksellisenä muusikkona, jonka kokemus ulottuu oopperasta ja sinfoniakonserteista uuteen musiikkiin ja monien eri aikakausien kuoromusiikkiin. Professuurin tehtävän lisäksi Schweckendiek mm. johtaa Helsingin kamarikuoroa sekä vierailee aktiivisesti kapellimestarina ja ammattikuorojen johtajana ympäri Eurooppaa. Hän on myös kansainvälisen Einojuhani Rautavaara -sävellyskilpailun perustaja ja taiteellinen johtaja.

Sivén toimii opetustyönsä ohella mm. Tampereen Filharmonisen Kuoron sekä perustamansa kamarikuoro Auditen johtajana.

”Musiikkitalon Kuoro on RSO:lle merkittävä yhteistyökumppani. Siksi meille on erityisen tärkeää, että sen tulevaisuus on osaavissa käsissä. Tapani Länsiön rakentamalta perustalta on hyvä jatkaa, ja olen varma siitä, että Nils Schweckendiek ja Jani Sivén ovat kaikkien luottamuksen arvoisia”, toteaa Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu.

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki uskoo korkeatasoisen kuorotoiminnan vahvistavan entisestään Helsingin ja Suomen profiilia klassisen musiikin saralla. "Pystymme myös jatkossa ottamaan orkestereiden ohjelmistoon suuria kuoroteoksia, joiden ensiluokkainen toteuttaminen edellyttää pitkäjänteistä sitoutumista", toteaa Mälkki.

Musiikkitalon Kuoroa sen perustamisesta lähtien johtaneen Sibelius-Akatemian lehtorin, säveltäjä Tapani Länsiön jättäessä tehtävänsä viisivuotiskauden täyttyessä, on tunnelma kiitollinen. ”Länsiö on ollut kuoron voimahahmo ja visionääri, jonka ansioista kuorolla on vahvat juuret, oma profiili ja hyvät näytöt. Vuosi 2017 tulee olemaan merkittävä kehittämisen vuosi, jonka kohtaamme luottavaisin mielin: saamme johtoomme vahvan työparin, joka tekee kuoron ja orkestereiden kanssa tavoitteellista yhteistyötä innostavassa hengessä”, toteaa kuoron puheenjohtaja Pekka Pokela.

Lisätietoja:

Musiikkitalon Kuoron hallituksen puheenjohtaja Pekka Pokela p. 040 5441582
www.musiikkitalonkuoro.fi
musiikkitalonkuoro@gmail.com

Musiikkitalon Kuoron seuraavat konsertit

pe 16.12.2016 klo 19 Musiikkitalon Konserttisali
Beethoven: Sinfonia nro 9
Helsingin kaupunginorkesteri, kapellimestari John Storgårds
Anna-Kristiina Kaappola, sopraano
Virpi Räisänen, mezzosopraano
Tuomas Katajala, tenori
Tuomas Pursio, baritoni
Musiikkitalon Kuoro, valm. Tapani Länsiö

pe 13.1.2017 klo 19 Musiikkitalon Konserttisali
Klami: Psalmus
Radion sinfoniaorkesteri, kapellimestari Hannu Lintu
Helena Juntunen, sopraano
Tommi Hakala, baritoni
Musiikkitalon Kuoro, valm. Tapani Länsiö

Se även

Den av Kaija Saariaho för Musikhuset komponerade inringninge...
Kaija Saariaho har komponerat en ny inringning för Musikhuset på beställning av Musikhuset i Helsingfors Ab.
Helsingin Musiikkitalon säätiön avustushaku 2019 on alkanut...
Helsingin Musiikkitalon säätiön avustukset on tarkoitettu musiikkikulttuurin edistämiseen erityisesti Musiikkitalossa. Hakuaika on 1.3. - 31.3.2019.
PRESSMEDDELANDE: Tonsättaren Kaija Saariaho ger miljondonati...
Tonsättaren Kaija Saariaho ger miljondonation för konsertorgel till Musikhuset.
Taktpinnetavlan ställs ut på Musikhuset
Tavlan, som består av tolv berömda dirigenters taktpinnar, ställs ut på den omgivande glasväggen runt konsertsalen, till vänster om biljettförsäljningen.