Musikhuset är ett konsertcentrum och en mötesplats för alla. Här är det full fart från morgon till kväll. Titta in, du är välkommen som du är!
En mötesplats för alla

Musikhuset är ett konsertcentrum och en mötesplats för alla.

Förutom konsertsalen, med 1704 platser och särskilt utformad för akustisk musik, finns fem mindre salar, Black Box, Camerata, Organo, Sonore och Övningssalen Paavo, samt Restaurang - Klubb, som alla är tänkta för olika ändamål och därför avpassad akustik.

Under säsongen, från september till maj, hålls mellan 70 och 100 konserter eller andra evenemang varje månad i Musikhuset.

Konsertkalendern innehåller någonting för varje smakriktning, från klassiskt till folkmusik och från jazz till pop.

Musikhuset håller inte heller stängt under sommaren. Här pågår aktiviteter hela året om.

Mer än bara musik

Alla är välkomna, stadsborna likaväl som turister, till Musikhusets offentliga utrymmen, foajéerna, kaféet, restaurangen, Konstbutiken och Sibelius-Akademins bibliotek, med eller utan konsertbiljett. 

I Musikhuset finns även stadens bästa skivaffär för klassisk musik, Fuga. 

Huvudaktörer

Huvudaktörerna i Musikhuset är Helsingfors stadsorkester, Radions symfoniorkester och Sibelius-Akademin vid Konstuniversitetet.

Vi hyr även ut våra utrymmen till andra än våra huvudaktörer för externa evenemang - och till konsertarrangörer.

Kom och trivs i Musikhuset!

Se även

a mezza voce – om Musikhusets arkitektur
Musikhusets väggar talar med halv röststyrka och ger plats åt det som är viktigast, musiken. Öppenhet och möten var utgångspunkterna för arkitekturen.
Medier
Information för medierna om praxis för pressbiljetter och tillstånd för fotografering samt Musikhusets bildbank.
Pausservering
Beställ pausförtäringen i förväg och njut i lugn och ro av de enkom för Musikhuset komponerade delikatesser som dukas fram på borden.
Skolelever i Musikhuset
Konsertsalens estrad är Finlands största trumma – Musikhuset hälsar skolor och elever välkomna på rundturer och konserter!