Tors 05.12.2019 -
19.00 - 21.00

Iiro Rantala: My Finnish Calendar

Tors 05.12.2019 -
19.00 - 21.00
Beräknad längd : 2 timmar
Arrangör: 
Liverace
Biljettförsäljningen börjar  
Ons 19.06.2019 - 09.00
Biljetter:
Från 20 €
Garderobsavgift : 2.00 €
Paus: 
Ja
Beställ servering
Maineikas jazzpianisti kertoo konsertissaan, miltä suomalaiset vuodenajat ja nykyihmiset kuulostavat eri kuukausina ja millaisia he todellisuudessa ovat.
Iiro Rantala paneutuu suomalaiseen sielunmaisemaan uudella soololevyllään My Finnish Calendar, joka julkaistaan levykaupoissa elokuussa 2019. Iiro esittää tutkimusmatkansa soolokonsertissa Musiikkitalossa päivää ennen itsenäisyyspäivää 5.12.2019. Hän on näin ollen ensimmäinen jazzartisti, joka esiintyy soolokonsertissa Musiikkitalon Konserttisalissa. Levyllä ja konsertissa kuullaan teos jokaisesta kuukaudesta sekä tarinoita suomalaisten omintakeisesta käytöksestä. Iiro käyttää konsertissa ensimmäistä kertaa taustanauhaa, joka koostuu ennalta äänitetyistä, flyygelin rungosta peräisin olevista äänistä.

Iiro kertoo levynsä taustasta seuraavaa: “Olen jo pitkään halunnut rakentaa levyni ja konserttini tarinan muotoon niin, että kerron tarinan yksittäisten biisien sijaan. Tämänkaltaisia teoksia ovat olleet mm. John Lennonin lauluista tehty My Working Class Hero, omakohtainen jazzin historia My History of Jazz sekä Lost Heroes, joka on kunnianosoitukseni jo edesmenneille muusikoille, joilta olen saanut vaikutteita elämäni ja urani aikana.“ Iiro sai tästä levystään vuonna 2011 Saksan Grammy-palkintoa vastaavan Echo-palkinnon sekä arvostetun, kriitikoiden myöntämän Schallplattenkritik-palkinnon.

Hän jatkaa: “Tällä kertaa halusin kertoa Suomesta. Minkälaisia suomalaiset oikeasti ovat, mitä he ajattelevat, miten he käyttäytyvät ja muuttuvat sääolosuhteiden mukaan. My Finnish Calendar kertoo Suomesta ja suomalaisista. Suomessa sää on jatkuvassa muutoksessa vuoden ympäri. Suomalaiset muuttuvat sään mukana. My Finnish Calenderissa on huomioitu lumen tulon riemu, huhtikuun itsemurhapiikki, kesän suunnittelustressi, syksyn romanssit, kaamosmasennus sekä jouluahdistus.”

Mitä Iiro sitten kertoo vuoden kulusta? Tammikuu on katumuksen kuukausi siksi, että joulukuussa tuli tuhlattua, tehtyä kaikki vaanivat työt ja juostua oravanpyörässä. Uutenavuotenakin tuli juhlittua liikaa. Helmikuussa suomalaiset ovat parhaimmillaan, koska lumi on viimein tullut takaisin ja voi keskittyä talven leikkeihin. Maaliskuussa suomalaiset ovat jo kyllästyneitä talveen ja haaveilevat pääsystä Pariisin kevääseen. Huhtikuu on paradoksi, jolloin itsemurhatilastoissa esiintyy piikki. Tällöin tulisi muistaa soittaa kavereilleen.

Toukokuussa suunnitellaan kesää ja etsitään nuoruuden idoleiden keikkaa suomalaisilta musiikkifestivaaleilta, joissa keski-ikäinen huomaakin päätyneensä diggailemaan 20-vuotiasta EDM-artistia. Kesäkuu ei olekaan kesän kuukausi, vaan valheellisen onnen aikaa, jolloin on kylmä, vanhemmat töissä, lapset lomalla ja vailla tekemistä. Kreikan matkatkin on myyty loppuun.

Heinäkuussa onni alkaa taas, koko maa on suljettu ja mökkikausi päällä. Suomalaiselta on helpompaa saada seksiä kuin kutsu kesämökille. Elokuussa on paras sää, mutta kaikkien on päästävä takaisin työhön ja kouluun. Kun onnen syitä kaivelee, ei koskaan tiedä, mitä sieltä löytyy.

Jopa suomalaiset ryhtyvät syyskuussa romantikoiksi. Luonto on äärimmäisen kaunis ja ilmassa on jo pienoinen myrskyn mahdollisuus. Lokakuussa energiataso nousee, kunnon myrsky saattaa ilmaantua ja voimia kerätään talvea varten. Marraskuun pimeys sopii suomalaiseen melankoliaan eikä kukaan edes teeskentele olevansa hyvällä tuulella. Useat suomalaiset löytävät pimeydestä suurta kauneutta ja yksinäisyyttä ja piiloutuvat sen suojiin.

Kuulostaako tutulta?
Arrangören kontaktuppgifter: 
katja.toivanen@helsinkicalling.com
Biljetter och betalning
 
Biljettyp: Evenemang med inträdesavgift
 
Ordinarie biljett: 20.00 € - 38.00 €
Annat pris Lapsi alle 7v, opiskelija, työtön, eläkeläinen, varusmies/siviilipalvelusmies: 20.00 € - 28.00 €

Priserna inkluderar serviceavgift

Garderobsavgift : 2.00 €
 
Ytterligare information
Iiro Rantala
piano

Se även

Konsertsalen
Konsertsalen, som för tankarna till vingårdens slutningar, ligger i hjärtat av Musikhuset. Den har 1704 platser. Akustiken är avpassad för orkestermusik.
Jazz
Visa Oscar Fusion 4 – Visa Oscars påbyggnadsexamenskonsert...
Tis 05.05. 19:00
/ Black Box
Biljetter:
Från 18 €
Köp biljetter
Folkmusik och världsmusik
Vainaan perua – Emilia Lajunens påbyggnadsexamenskonsert
Ons 06.05. 19:00
/ Black Box
Biljetter:
Från 18 €
Köp biljetter
Klassisk musik
RSO & Hannu Lintu & Seong-Jin Cho
Tors 14.05. 19:00
/ Konsertsalen
Biljetter:
Från 36 €
Köp biljetter